Среща с директори на училища и културни институции отбеляза Световния ден на думата "Благодаря" в Оряхово

Обсъдиха се предстоящите мероприятия от  Културния календар за 2023  година

Среща с директори на училища и културни институции в община Оряхово
Среща с директори на училища и културни институции в община Оряхово Източник: Община Оряхово

В Световния ден на думата "Благодаря" община Оряхово организира среща с директори на образователни и културни институции в града.

 

Обсъдиха се предстоящите мероприятия от  Културния календар за 2023 година. Срещата премина ползотворно и конструктивно. За съвместната ни дейност БЛАГОДАРИМ! 

 

Световен ден на думата
Световен ден на думата "Благодаря" Източник: Община Оряхово

11 януари е най-учтивият ден в годината – световен ден на думата "благодаря". Един прекрасен повод, в който да изразим благодарността си към семейството, приятелите и всеки, който ни е направил деня по-хубав.

 

"Благодаря" е една от най-хубавите думи в българския език. Тя означава "дарявам благо, добрина и добро".

 

Психолозите смятат, че думите на благодарност са словесни ласки, които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Задължително условие е думите на благодарност да се изговарят от сърце. Една народна мъдрост гласи "Не произнасяй благодаря в състояние на раздразнение".

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени