Стартира първият подетап от реконструкцията и доизграждането на водопроводната и на канализационната мрежи в гр. Мездра

Стойността на СМР е 4 273 617,00 лв. без ДДС

Ремонт на ВиК мрежа
Ремонт на ВиК мрежа Източник: Община Мездра

В изпълнение на Проект "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация” ООД - гр. Враца", съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз, от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. и от "ВиК" ООД - Враца, стартира първият подетап от реконструкцията и доизграждането на водопроводната и на канализационната мрежи в гр. Мездра.

 

Първият подетап включва реконструкция, рехабилитация и частично доизграждане на вътрешна водопроводна мрежа с обща дължина 6 214,41 линейни метра, както и доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа с обща дължина 500 линейни метра.

 

Строително-монтажните работи по компонент "Водоснабдяване" обхващат участъци от 21 градски улици, които са компрометирани  и често аварират - по четири участъка от ул. "Любен Каравелов" и "Патриарх Евтимий", по три участъка от ул. "Георги Кирков" и "Искър", по два участъка от ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Дърманско шосе" и по един участък от ул. "Сердика", "Владимир Заимов", "Роза", "Брусенско шосе", "Никола Вапцаров", "Дружба", "Пейо Яворов", "Янко Сакъзов", "Христо Ботев", "Дунав", "Тракия", "Стефан Караджа", "Пирин", "Рила" и "Христо Смирненски". В процес на договаряне между Община Мездра и "ВиК" - Враца е подмяната на водопроводите по ул. "Оборище", "Добруджа" и "Шипка".

 

Полиетиленови тръби за изграждане на ВиК мрежа
Полиетиленови тръби за изграждане на ВиК мрежа Източник: Община Мездра

По компонент "Канализация" инвестиционният проект предвижда доизграждане на вътрешната канализационна мрежа по два участъка от ул. "Георги Кирков" и "Патриарх Евтимий" и по един участък на ул. "Стефан Стамболов".

 

Изпълнител по обособена позиция №2 от проекта - "Инженеринг (Проектиране, авторски надзор и строителство) на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Мездра", е ДЗЗД МЕЗДРА 2020. Договорът е на обща стойност 4 273 617,00 лв. без ДДС.

 

Очакваните резултати от предприетите от "ВиК" - Враца инвестиционни мерки в Агломерация Мездра са снижаване на загубите на питейна вода чрез подмяна, модернизация и реконструкция на градската водопроводната мрежа, обособяване на зони за регулиране на налягането, повишаване на сигурността на водоподаване и намаляване на средствата за експлоатация и поддръжка.

 

А така също елиминиране на нерегламентирани зауствания в реки и дерета на непречистени отпадъчни води и присъединяване на нови потребители на услугата "Отвеждане на отпадъчни води", респективно - подобряване на състоянието на околната среда.

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени