Стотици декоративни цветя ще украсят централната градска част на Мездра

Дейностите по обновяване на зелените площи и на парковите пространства в Мездра ще продължат и занапре

Стотици цветя ще украсят централната  част на Мездра
Стотици цветя ще украсят централната част на Мездра Източник: Община Мездра

В навечерието на Международния ден на Земята (International Mother Earth Day) – 22 април, служители на Общинско предприятие "Чистота" започнаха засаждане на стотици декоративни цветя в централната градска част на Мездра. Акцията е традиционна, а целта е да се придаде по-красив, по-приветлив и по-привлекателен облик на обществените места в града. В зелените площи на площад "България", по протежение на улица "Христо Ботев" (над Автогарата) и в района на детската площадка на "Екопак" вече са засадени 20 броя щамбови рози (Tree Roses), известни още като "дървесни рози" или "високостеблени рози" – красив декоративен вид рози, които цъфтят почти целогодишно. 

 

В близките дни в геометричните фигури и висящите кашпи пред сградата на Община Мездра ще бъдат засадени около 750 броя импатиенс (Impatiens) – изящно тревисто многогодишно растение, популярно още като "кралско циганче", което цъфти почти през цялата година с пъстри, кичести цветове. Ново цветно оформление ще придобие и кръговото кръстовище западно от Алеята на кестените.

 

"Надявам се, че нашите съграждани ще пазят новозасадените цветя и няма да позволим те да бъдат унищожени", сподели по този повод Йоана Димоска, началник сектор "Поддържане на обществените площи и озеленяване" в ОбП "Чистота". Дейностите по обновяване на зелените площи и на парковите пространства в Мездра ще продължат и занапред. Целта е да бъдат облагородени обществените места в града и да се подобри ландшафтния дизайн на градската среда.  

Още от "Враца"

Представителна изложба по повод 100 години на каменоделната гимназия в Кунино беше открита в Мездра

Експозицията включва 8 скулптурни творби от мрамор, варовик, пясъчник и технически камък, дело на бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Млади червенокръстци от Мездра и Зверино събраха близо 2000 лв. в подкрепа на абитуриенти сираци и полусираци

В празничния ден добротворците от гр. Мездра и от Искърското дефиле събраха волни пожертвования пред Черепишкия манастир "Успение Богородично" и пред православните храмове в Мездра, Зверино, Игнатица и Оселна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени