Танцова формация "Keep it Real“"- Мездра с три награди от международен танцов фестивал

В тазгодишното издание на фестивала в Русе взеха участие 455 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст

Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал
Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал Източник: Община Мездра

Три награди спечели танцова формация "Keep It Real" - гр. Мездра от Сдружение "Новото поколение на талантите" на XV Международен танцов фестивал "Танцуваща река", който се проведе в Русе. Възпитаничките на хореографа Елеонора Бутакова заслужиха две групови и едно индивидуално отличие в направлението "Улични танци/ Хип-хоп".

 

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие 455 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст, представители на 20 танцови състави от България и 2 от Румъния. Те се съревноваваха в четири възрастови групи: Подготвителна, Първа, Втора и Трета, в четири направления - Съвременни танци/Джаз балет/ Contemporary, Улични танци/ Хип-хоп, Тематичен танц/ MTV show /Танцово шоу и Класически балет/ Характерен танц. Сценичните изпълнения на участниците оцени компетентно жури, което включваше и балетисти солисти от Балет "Арабеск" - София.

 

Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал
Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал Източник: Община Мездра

В оспорвана надпревара Танцова формация "Keep It Real" спечели две първи награди в направлението "Улични танци/ Хип-хоп" - във Втора възрастова група (12-15 г.) за танца "No Limit” и в Трета възрастова група (над 16 г.) за танца "Girls Power”. В същото направление Ванеса Вачева се класира на второ място индивидуално във втора възрастова група.

 

"Момичета, гордея се с вас безкрайно много!, сподели хореографът на Танцова формация "Keep It Real" Елеонора Бутакова. Очаровани сме от организацията на фестивала и със сигурност бихме участвали отново. В момента се готвим за последното си състезание през настоящия танцов сезон - VI Sofia Open Dance Festival - Kids 2022, който ще проведе на 4 юни в столичната зала "Арена Армеец”. В него ще участваме с най-малката възрастова група - 7-11-годишни, като за тях това ще бъде едва второ състезание. След това ще се отдадем на заслужена почивка до есента".

Още от "Враца"

Археологически комплекс "Калето" в Мездра отпразнува 11 години от своето създаване

Празничната програма по случай 11-ия рожден ден продължи с още куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на античната и средновековна крепост "Калето"

Прочетете повече прочетете повече

Тази вечер ще бъде извършена дезинсекция срещу комари в гр. Мездра

За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Враца Калин Каменов: "Всички от Северозападна България очакваме завършването на скоростния път Мездра-Ботевгра

Днес кметът Калин Каменов лично посети участъка и коментира, че се изгражда пътен възел "Лютидол", пътен възел "Дърманци" и пътната връзка за град Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени