Танцова формация "Keep it Real“"- Мездра с три награди от международен танцов фестивал

В тазгодишното издание на фестивала в Русе взеха участие 455 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст

Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал
Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал Източник: Община Мездра

Три награди спечели танцова формация "Keep It Real" - гр. Мездра от Сдружение "Новото поколение на талантите" на XV Международен танцов фестивал "Танцуваща река", който се проведе в Русе. Възпитаничките на хореографа Елеонора Бутакова заслужиха две групови и едно индивидуално отличие в направлението "Улични танци/ Хип-хоп".

 

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие 455 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст, представители на 20 танцови състави от България и 2 от Румъния. Те се съревноваваха в четири възрастови групи: Подготвителна, Първа, Втора и Трета, в четири направления - Съвременни танци/Джаз балет/ Contemporary, Улични танци/ Хип-хоп, Тематичен танц/ MTV show /Танцово шоу и Класически балет/ Характерен танц. Сценичните изпълнения на участниците оцени компетентно жури, което включваше и балетисти солисти от Балет "Арабеск" - София.

 

Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал
Танцова формация Keep it Real“- Мездра с три награди от международен танцов фестивал Източник: Община Мездра

В оспорвана надпревара Танцова формация "Keep It Real" спечели две първи награди в направлението "Улични танци/ Хип-хоп" - във Втора възрастова група (12-15 г.) за танца "No Limit” и в Трета възрастова група (над 16 г.) за танца "Girls Power”. В същото направление Ванеса Вачева се класира на второ място индивидуално във втора възрастова група.

 

"Момичета, гордея се с вас безкрайно много!, сподели хореографът на Танцова формация "Keep It Real" Елеонора Бутакова. Очаровани сме от организацията на фестивала и със сигурност бихме участвали отново. В момента се готвим за последното си състезание през настоящия танцов сезон - VI Sofia Open Dance Festival - Kids 2022, който ще проведе на 4 юни в столичната зала "Арена Армеец”. В него ще участваме с най-малката възрастова група - 7-11-годишни, като за тях това ще бъде едва второ състезание. След това ще се отдадем на заслужена почивка до есента".

Още от "Враца"

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени