"Теклас-България" откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца

Слово поднесе и президентът на Република България, който бе официален гост на събитието

„Теклас – България“ откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца
„Теклас – България“ откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца Източник: Община Враца
С официална церемония "Теклас – България" откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца. Лентата прерязаха кметът Калин Каменов и генералният директор на компанията Неби Анъл.
 
"Благодарение на съвместните ни усилия с Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции и "Теклас – България", тази инвестиция се случи изключително бързо", заяви кметът Калин Каменов.
 
"Благодаря за това, че сте коректен партньор и днес тук работят служители от четири общини. Вярвам в капацитета на региона и се надявам все повече хора от Северозападна България и област Враца да намерят добре платени и качествени работни места и да създават своите семейства във Враца", отбеляза още кметът на Враца.
 
Слово поднесе и президентът на Република България, който бе официален гост на събитието. "Всяка една инвестиция от такъв мащаб и особено с такава специфика на производство е крачка напред за българската икономика", заяви президентът Радев.
 
Румен Радев на откриването на завода на Теклас-България във Враца
Румен Радев на откриването на завода на Теклас-България във Враца Източник: Община Враца
"Не случайно, тази инвестиция стана във Враца и аз мисля, че това е нормално продължение на амбициите на дългогодишните усилия във Враца за усъвършенстване на образованието и за инвестиции във високи технологии", добави президентът и приветства положените усилия и постигнатия резултат.
 
Генералният директор на "Теклас – България" Неби Анъл представи дейността на компанията и нейните партньори в автомобилостроенето. "Към момента изнасяме 100% от нашата продукция в целия свят, като износът ни за всяка година е на стойност около 500 млн. лв. Инвестициите ни в България са на стойност около 190 млн. лв., като една от най-важните е научно-изследователския център. Това за нас не е един голям актив, а една инвестиция за цяла България ", обяви Неби Анъл.
 
Приветствие към гостите и домакините отправи и посланикът на Република Турция Н.пр.Айлин Секизкьок, която заяви, че доверието към България като един от важните икономически партньори се увеличава. Кметът на Община Кърджали Хасан Азис обяви, че инвестицията в Кърджали е доказателство за това, че когато се работи съвместно се постига успех.
 
На официалното откриване присъстваха също Александър Пулев-служебен министър на иновациите и растежа, областните управители на Враца и Кърджали Георги Митов и Даниел Делчев и председателят на Общински съвет Владимир Христов, общински съветници, представители на бизнеса, институции, организации и граждани.
 
По време на събитието бе представено изложение на изделията, които компанията произвежда във Враца, а в обиколка на завода бяха разгледани автоматизираните линии и новоизграденият роботизиран склад.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени