Традиционен събор в село Горни Вадин

Официални гости на събора бяха кметът на община Оряхово Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината

Традиционният събор в село Горни Вадин
Традиционният събор в село Горни Вадин Източник: Община Оряхово
"Моето село хубаво – къщите бели, високи, дворите равни, широки. Край него Дунав протича и Горни Вадин се нарича". С тези думи малката Марая Мариянова постави началото на празничната програма по повод традиционния събор в село Горни Вадин.
 
От мало до голямо, от младо до старо се събраха на площада пред кметството – да се видят, да се прегърнат, да се поздравят, да поиграят хора за празника. С думите, че "Където и да живеят горновадинчани, те носят в сърцето си любовта към своето родно място", кметският наместник – Елена Максимова поздрави домакини и гости на селото.
 
Официални гости на събора бяха кметът на община Оряхово Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината. В поздрава си Росен Добрев увери вадинчани, че имат пълната му подкрепа за приноса им към развитието на селото. А на тези, които са разпилени по различните крайща на страната – често да се връщат към корените си и да останат верни цял живот към хубавия роден край.
 
За празничното настроение допринесоха певческа група към ПК "Ехото на Леденика" – с. Горни Вадин, певческа група "Оряховски напеви, танцов състав "Изворче" към НЧ "Надежда 1871".
 
Специален гост на вечерта бе Райко Кирилов, който с песните си успя да докосне всяко живо същество и да накара събралите се да извиват кръшни български хора.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени