Традиционен събор в село Горни Вадин

Официални гости на събора бяха кметът на община Оряхово Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината

Традиционният събор в село Горни Вадин
Традиционният събор в село Горни Вадин Източник: Община Оряхово
"Моето село хубаво – къщите бели, високи, дворите равни, широки. Край него Дунав протича и Горни Вадин се нарича". С тези думи малката Марая Мариянова постави началото на празничната програма по повод традиционния събор в село Горни Вадин.
 
От мало до голямо, от младо до старо се събраха на площада пред кметството – да се видят, да се прегърнат, да се поздравят, да поиграят хора за празника. С думите, че "Където и да живеят горновадинчани, те носят в сърцето си любовта към своето родно място", кметският наместник – Елена Максимова поздрави домакини и гости на селото.
 
Официални гости на събора бяха кметът на община Оряхово Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината. В поздрава си Росен Добрев увери вадинчани, че имат пълната му подкрепа за приноса им към развитието на селото. А на тези, които са разпилени по различните крайща на страната – често да се връщат към корените си и да останат верни цял живот към хубавия роден край.
 
За празничното настроение допринесоха певческа група към ПК "Ехото на Леденика" – с. Горни Вадин, певческа група "Оряховски напеви, танцов състав "Изворче" към НЧ "Надежда 1871".
 
Специален гост на вечерта бе Райко Кирилов, който с песните си успя да докосне всяко живо същество и да накара събралите се да извиват кръшни български хора.

Още от "Враца"

Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени