Три златни медала спечелиха гимнастичките на ЖКХГ "Анелия" - Мездра на държавното първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022"

"Клуб на готините баби" представи България на 8th Golden Age Gym Festival в Португалия

Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада 2022
Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада 2022 Източник: Община Мездра

Три златни медала спечелиха гимнастичките на ЖКХГ "Анелия" - Мездра на IX Държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022" от Държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). Домакин на състезанието, което се проведе в столичната зала "София", беше Клуб по художествена гимнастика "Биляна". В шампионата взеха участие над 1 000 гимнастички от 40 клуба от цялата страна, разделени в шест възрастови групи: до 7 г., 7-10 г., 10-14 г., 14-18 г., 18-30 г. и над 30 г.

 

Първо място в категорията "Гимнастика с уред" при най-малките - деца до 7 години, заеха грациите от формация "Звездичка" на мездренския клуб. Възпитаничките на треньорката Цветелина Цинцарска получиха най-висока оценка за изпълнението си на композицията "Танц тарантела".

 

Във втора възрастова група - 7-10 години, в категорията "Гимнастика с танц" триумфира формацията "Весели деца" на клуб "Анелия". Момичетата на треньорките Полина Лашкова и Лили Николова заслужиха златните отличия с композицията "Шарени чорапки".

 

Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада 2022
Държавното първенство по масов спорт Гимнастрада 2022 Източник: Община Мездра

За осми път в най-горната възрастовата група - над 30 години, шампионската титла на България завоюва формацията на "Анелия" - Мездра "Клуб на готините баби" ("КГБ") с треньор Лили Николова, която впечатли авторитетното жури с атрактивното си изпълнение на композицията "Война на поколенията".

 

8th Golden Age Gym Festival Madeira Portugal 2022
8th Golden Age Gym Festival Madeira Portugal 2022 Източник: Община Мездра

Непосредствено преди шампионата в София "готините баби" от ЖКХГ "Анелия" се завърнаха от гр. Фуншал на остров Мадейра, Португалия, където от 2 до 7 октомври представиха България на 8th Golden Age Gym Festival (GAGF). В европейския гимнастически фестивал за хора в "златна възраст" взеха участие повече от 1 600 гимнастички и гимнастици от 18 държави от стария континент. Домакин на следващото, девето издание на GAGF, което ще се проведе през м. септември 2024 г., ще бъде Бургас.

 

Клуб на готините баби представи България на 8th Golden Age Gym Festival в Португалия
Клуб на готините баби представи България на 8th Golden Age Gym Festival в Португалия Източник: Община Мездра

"Изпълнението им предизвика много усмивки и аплодисменти в залата, а председателят на Комисията по масов спорт при БФХГ г-жа Мариета Дукова, която е основен двигател да имаме тези прекрасни гимнастически празници, не скри вълнението си след това изпълнение и беше много трогната и развълнувана", написаха от БФХГ по повод представянето на "Клуб на готините баби" на IX Държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2022".

 

Клуб на готините баби представи България на 8th Golden Age Gym Festival в Португалия
Клуб на готините баби представи България на 8th Golden Age Gym Festival в Португалия Източник: Община Мездра

"С това участие приключи активният състезателен сезон за нас, споделиха от своя страна в социалната мрежа от ЖКХГ "Анелия". Измина една година, наситена със силни състезания и невероятни изживявания, много медали и завоювани призови места във всички възрасти и категории! Най-хубавото обаче предстои! Очаквайте следващата година от нас още по-големи изненади и интересни композиции!"

Още от "Враца"

Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени