Ученици и учители от СУ "Иван Вазов" - Мездра осъществиха поредна мобилност по европейски проект

Те се включиха в обучения на тема електронна търговия в училището партньор по проекта

Учениците от Мездра се включиха в проект в Италия
Учениците от Мездра се включиха в проект в Италия Източник: Община Мездра

Като част от дейностите по Проект "О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование" (O.N.L.I.N.E. - Our New Learning Innovative Network for Education), финансиран по Програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа "Еразъм+" 2021-2027 г., единайсетокласничките в СУ "Иван Вазов - Мездра Лилия Неновска, Силвия Събкова и Габриела Митова, придружавани от учителите по английски език Йоана Константинова и Галина Цветанова, посетиха гр. Бито̀нто, провинция Бари, Италия.

 

Участници в международния проект
Участници в международния проект Източник: Община Мездра

Това беше втората мобилност от общо пет, които се осъществяват в държавите участнички в проекта - България, Испания, Италия, Португалия, Турция и Хърватска.

 

По време на престоя си на Апенините учениците и учителите се включиха в обучения на тема електронна търговия в училището партньор по проекта, запознаха се с робота Нао и научиха повече за начина, по който той се управлява и програмира. Последния ден учениците трябваше да направят уебсайт на електронен магазин, в който се продават артикули, характерни за всяка от страните. Нашите представители направиха сайт за продукти, приготвени с емблематичното за България розово масло.

 

Проект в Италия
Проект в Италия Източник: Община Мездра

Участниците в мобилността имаха възможност да разгледат редица местни забележителности: средновековния замък "Кастел дел Монте" (световно наследство на ЮНЕСКО), Алберобело - кокетно градче, което е известно със своите уникални островърхи къщи - трули (световно наследство на ЮНЕСКО), белите градове Чистернино и Остуни, една от морските перли на Адриатическото крайбрежие - Полиняно а Маре, Матѐра - скален град с над 9-хилядолетна история.

 

Не на последно място, представителите на шестте училища партньори по проекта прекараха един незабравим следобед в пристанищния гр. Бари - столица на автономния регион Пулия. Всички тези посещения обогатиха участниците със знания за историята, културата и традициите на Южна Италия. Топлото отношение и горещият темперамент на домакините направи преживяването още по-вълнуващо. Следващата мобилност по проекта е през м. октомври в Хърватска.

 

Още от "Враца"

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени