Ученици от цялата страна рецитират Ботеви стихове

Събитията са част от Ботеви дни и се организират от Младежки дом-Враца, с подкрепата на община Врац

Ученици от цялата страна рецитират Ботеви стихове
Ученици от цялата страна рецитират Ботеви стихове Източник: Община Враца
Над 50 млади таланти от Враца и различни градове на страната участват в юбилейното 60-то издание на Национален конкурс-рецитал за Ботевска и възрожденска поезия и проза /любители/.
 
Събитието откри заместник-кметът Александър Владимиров, който приветства присъстващите от името на кмета Калин Каменов. "Всяка година стотици деца и ученици ни преподават съвременен урок по родолюбие. Бъдете горди, защото пазите духа на Ботев и неговата чета жив. На добър час!", каза още Владимиров. Директорът на Младежкия дом - Георги Врабчев благодари на всички, които са допринесли за реализирането на форума.
 
Изпълнителите на художествено слово са разпределени в три възрастови групи: индивидуални участници до 14 години, над 14 години и групови изпълнения. Младите таланти ще бъдат оценявани от актьорите на Драматично-кукления театър в града - Борислав Борисов, Емил Пеняшки и Калин Костадинов.
 
В рамките на Националния конкурс-рецитал, ще се проведе онлайн и 26-ти конкурс за изпълнение на Ботева поезия на един от най-известните изкуствени езици – есперанто. Събитията са част от Ботеви дни и се организират от Младежки дом-Враца, с подкрепата на община Враца.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени