Ученици представиха проекти в рамките на научен фестивал във Враца

Два от отборите с най-висока оценка ще вземат участие в национален научен фестивал

Ученици представиха проекти в рамките на научен фестивал във Враца
Ученици представиха проекти в рамките на научен фестивал във Враца Източник: Община Враца
Възпитаници на ППМГ "Акад. Иван Ценов" представиха своите научни проекти по екологични теми. Събитието откри заместник-кметът Александър Владимиров, който поздрави младите изследователи за положените усилия и им пожела успех при реализирането на проектите.
 
В научния фестивал участват четири отбора от клуб "Еко Шампиони", които са преминали през иновативна образователна програма, съчетаваща използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми.
 
Проектите на на участниците бяха оценявани от жури, като два от отборите с най-висока оценка ще вземат участие в национален научен фестивал. Дейностите се реализират в рамките на проект, финансиран чрез Фонд "Активни граждани".
 
На събитието присъстваха още: директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов" – Татяна Василева, началникът на РУО – Лорета Колева, представители на Враца Софтуер общество и партньори по проекта.

Още от "Враца"

Археологически комплекс "Калето" в Мездра отпразнува 11 години от своето създаване

Празничната програма по случай 11-ия рожден ден продължи с още куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на античната и средновековна крепост "Калето"

Прочетете повече прочетете повече

Тази вечер ще бъде извършена дезинсекция срещу комари в гр. Мездра

За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Враца Калин Каменов: "Всички от Северозападна България очакваме завършването на скоростния път Мездра-Ботевгра

Днес кметът Калин Каменов лично посети участъка и коментира, че се изгражда пътен възел "Лютидол", пътен възел "Дърманци" и пътната връзка за град Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени