Училище "Васил Левски" с автентична класна стая и еко градина

Директорът Румен Петков бе категоричен, че това е един иновативен начин традициите да бъдат достъпни за децата

Училище "Васил Левски" с автентична класна стая
Училище "Васил Левски" с автентична класна стая Източник: Община Враца

Възпитаниците на училище "Васил Левски" ще се опознават фолклорните обичаи и старите занаяти в специално обособена класна стая "Раклата на баба". Тематичният кът за учениците е реализиран по Национална програма, а основната цел е подрастващите да се запознаят с автентичните български традиции. 


Кметът Калин Каменов поздрави директора и учителите за инициативата. "Традициите са онова, което ни е съхранило през вековете. Съхранявайте българския фолклор, за да ни има и нас. Бъдете здрави и носете България в сърцето си!" - допълни Каменов.

 

Училище
Училище "Васил Левски" с еко градина Източник: Община Враца

Директорът Румен Петков бе категоричен, че това е един иновативен начин традициите да бъдат достъпни за децата, а по този начин и опазени. В учебното заведение е изградена и еко градина за различни растителни видове. В рамките на учебната година и извънкласните дейности, учениците ще залесяват пространството и ще изучават различните видове растения. Инициативата се реализира по проект на ПУДООС. 


На събитието присъстваха още общинският съветник Ирина Иванова, учители, ученици и родители.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени