Учредиха шахматен клуб "Локомотив - Мездра"

Наградени бяха и призьорите в 57-ото Държавно индивидуално първенство по кореспондентен шахмат

Учредиха шахматен клуб в Мездра
Учредиха шахматен клуб в Мездра Източник: Община Мездра

На официална церемония, която се състоя в ресторант "Калето", беше обявено учредяването на нов спортен клуб в гр. Мездра - Шахматен клуб "Локомотив - Мездра". Клубът е наследник на шахматните традиции в крайискърския град и в близките дни ще получи лиценз от единствената шахматна федерация у нас, лицензирана от Министерството на младежта и спорта - Българска федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022).

 

В Управителният съвет на клуба, който е с мандат от 5 години, влизат: Ивайло Гаврилов - председател, Тошко Кирков - секретар и членове: Свилена Драгановска, Мартин Коцев, Валтер Христов, Емил Манолов и Любомир Цеков. На церемонията бяха връчени членските карти на новоприетите членове на ШК "Локомотив - Мездра", които на този етап са около 20.

 

Учредиха шахматен клуб в Мездра
Учредиха шахматен клуб в Мездра Източник: Община Мездра

Тържествено беше отпразнувана и рекордната шеста титла на ШК "Локомотив" - Мездра в приключилото наскоро 24-о Държавно отборно първенство по кореспондентен шахмат (24. Bulgarian Team Championship in Correspondence Chess). Мездренските шахматисти оглавиха крайното класиране с актив от 5 мач точки. Те играха в състав: на първа дъска: IM Любомир Ценков, на втора дъска - ССМ Тошко Кирков (капитан), на трета дъска - ССЕ инж. Александър Парушев и на четвърта дъска - ССМ Данаил Димитров. Сребърните медали спечели тимът на ШК "Враца" с 4 мач точки, а бронзовите отличия - "Спартак" - Плевен, с 2 мач точки.

 

Учредиха шахматен клуб в Мездра
Учредиха шахматен клуб в Мездра Източник: Община Мездра

Както подобава, не липсваше и торта, върху която беше изобразен шахматният дебют "Испанска партия" и поставена цифричката 6.

 

Наградени бяха и призьорите в 57-ото Държавно индивидуално първенство по кореспондентен шахмат (57. Bulgarian Championship in Correspondence Chess), в което в челната шестица на което намериха място четирима състезатели на ШК "Локомотив" - Мездра: ССМ Тошко Кирков е втори, IM Любомир Ценков - трети, ССМ Данаил Димитров - четвърти, а Дейвид Стефанов - шести.

 

Всички присъстващи получиха и по един екземпляр от брой 6 на "Информационен бюлетин за кореспондентен шахмат" - печатно издание на Българска асоциация по кореспондентен шахмат (БАКШ).

 

Последната спортна проява от годишния спортен календар на ШК "Локомотив" - Мездра за 2023 г. ще бъде традиционният турнир по блиц, който ще се проведе на 25 декември от 12:00 часа в шахматния клуб в сградата на бившето АПК.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени