В Бели извор започна фолклорният празник "Бели нощи"

Събитието откри секретарят на местната администрация Нина Дакева

Стартира фолклорният празник "Бели нощи"
Стартира фолклорният празник "Бели нощи" Източник: Община Враца
За 11-ти пореден път в село Бели извор се провежда тридневният фолклорен празник "Бели нощи". Събитието откри секретарят на местната администрация Нина Дакева, която поздрави организаторите за това, че съхраняват българските традиции и пожела много приятни моменти на жителите и гостите на населеното място.
 
Кметът на село Бели извор - Кирил Илиев благодари на всички, които допринасят фестивалът да се реализира и изрази увереност, че традицията ще бъде продължена и занапред. Програмата ще продължи с концерт на оркестър "Плам". В следващите дни в "Бели нощи" участие ще вземат певчески състави и групи за изворен фолклор от региона.
 
Стартира фолклорният празник
Стартира фолклорният празник "Бели нощи" Източник: Община Враца

Още от "Враца"

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени