В четири села в община Мездра е въведен воден режим

Лик, Ослен Криводол, Лютиброд и Ребърково са селата

В четири села в община Мездра е въведен воден режим
В четири села в община Мездра е въведен воден режим Източник: Община Мездра

По предложение на "ВиК" ООД - Враца, със Заповед №560/ 22.08.2023 г. на кмета на община Мездра Иван Аспарухов е въведен режим на водоснабдяване и водоползване в четири съставни села на общината: Лик, Ослен Криводол, Лютиброд и Ребърково.

 

Въведеното режимно водоснабдяване (режим на водоползване) в горепосочените населени места е, както следва:

• водоснабдяване към потребителите - от 07:00 до 19:00 часа,

• преустановяване на водоснабдяванеto към потребителите - от 19:00 до 07:00 часа.

 

Водният режим е обусловен от продължаващото засушаване и критично слабия дебит на подземните и на повърхностните водоизточници на територията на общината в населените места, за които няма техническа възможност за водоподаване на вода.

 

С кметската заповед се забранява и ползването на питейна вода за битови нужди в населените места, в които е въведено режимно водоснабдяване (режим на водоползване).

 

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани по законоустановения ред и начин. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на инж. Ваньо Ковачев - главен експерт "Контрол на строителството" в Община Мездра, както и на кметовете и на кметските наместници на съответните населени места.

 

Заповедта е издадена на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 41, ал. 3, т. 2 от Закона за водите, §2, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Наредба №4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи и писмо от "ВиК" ООД - Враца с вх. №26.00-437/ 21.08.2024 г., с което се предлага въвеждането на режим на водоползване в определени населени места поради продължаващото засушаване и критично слабия дебит на водоизточниците на територията на община Мездра в населените места, за които няма техническа възможност за водоподаване на вода.         

Още от "Враца"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Фолклорният фестивал "Типченица пее" събра за 16-и път самодейци от Северозапада  

В тазгодишното издание на фестивала, което, за разлика от миналата година, нямаше конкурсен характер, взеха участие над 200 самодейци - певци, танцьори и музиканти, от 12 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени