В Мездра се проведе семинар на тема "Работа с деца в риск и психоактивни вещества"

Лектор на семинара беше социалният и училищен психолог Валентин Минков

Семинар
Семинар Източник: Община Мездра

Семинар на тема "Работа с деца в риск и психоактивни вещества" се проведе в Мездра. Обучението е част от дейностите, включени в Плана за работа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Мездра за 2021 г. 


В семинара взеха участие обществени възпитатели и членове на МКБППМН, педагогически съветници, психолози и медиатори от 7-те училища в общината, както и представители на Центъра за обществена подкрепа, който беше разкрит наскоро в града от Община Мездра. 


Лектор на семинара беше социалният и училищен психолог Валентин Минков от Превантивно-информационен център по зависимости-Плевен, който има дългогодишен опит в областта на социалната психология, обученията и консултациите. 

 

Лектор на семинара беше социалният и училищен психолог Валентин Минков
Лектор на семинара беше социалният и училищен психолог Валентин Минков Източник: Община Мездра



Основната цел на обучението бе обогатяване на знанията и уменията на специалистите, работещи с деца в риск и превенция на употребата на психоактивни вещества от подрастващите. 


По време на семинара бяха дискутирани следните теми: "Юношество - поколение Z", "Предпоставки за рисковото поведение при юношите", "Семейството като протективен фактор", "Ефективни методи в превенцията", "Психоактивни вещества (ПАВ). Признаци и ефекти от употребата им", "Кризисна интервенция след употреба на ПАВ" и "Консултиране на деца, проявяващи девиантно поведение".    

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени