В Мездра се проведе традиционната Панорама на образованието

Панорамата на образованието се организира от община Мездра от 2015 г. насам, с изключение на 2020-а и 2021 г. поради пандемията от Covid-19

В Мездра се проведе традиционната Панорама на образованието
В Мездра се проведе традиционната Панорама на образованието Източник: Община Мездра

Панорама на образованието се проведе в гр. Мездра. Организатор на събитието, което е от програмата на Празниците на културата "Мездра май", бе община Мездра. Гост на традиционния образователен форум беше началникът на Регионално управление на образованието (РУО) - Враца Лорета Колева. В Панорама на образованието 2022 се включиха всички основни и средни учебни заведения в общината: СУ "Иван Вазов", ОУ "Христо Ботев", ИОУ "Св. св. Кирил и Методий", ПГ "Алеко Константинов" и ПГ по МСС - гр. Мездра, СУ "Св. Климент Охридски" - с. Зверино и ОУ "Васил Кънчов" - с. Моравица.

 

С помощта на рекламни материали и презентации представители на петте училища и на двете професионални гимназии представиха възможностите за обучение в съответното учебно заведение, материално-техническата база, с която разполагат, новостите в учебните програми, паралелките и специалностите, в които ще бъде осъществен прием през учебната 2022/2023 г.

 

"Благодаря на директорите и на учителите за професионалното отношение и лична ангажираност - без вас този престижен образователен форум нямаше да бъде възможен, каза при откриването на панорамата Нели Минева, заместник-кмет "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности". Позволете ми от свое име и от името на отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване" да благодаря на РУО-Враца за доброто партньорство и методическа подкрепа. Заедно сме в общата ни кауза - осигуряване на качествено образование за всяко дете. На родителите и учениците пожелавам да направят своя информиран избор и всеки ученик да намери своето любимо училище в община Мездра!".

 

Илияна Александрова, мл. експерт "Образование и социални дейности" в община Мездра, представи учебните заведения на територията на общината. Музикално-танцов поздрав към всички присъстващи отправиха Вокална грипа "Детски свят" и мажоретният състав при Център за подкрепа за личностно развитие и Детски танцов състав "Мездренче" при НЧ "Просвета 1925". Панорамата на образованието се организира от община Мездра от 2015 г. насам, с изключение на 2020-а и 2021 г. поради пандемията от Covid-19.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени