В Оряхово раздават храни на уязвими граждани

Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция "Подкрепа по програма "Храни и основно материално подпомагане" на АСП

Община Оряхово
Община Оряхово Източник: Zonanews

В Оряхово започва раздаването на храни и хигиенни продукти. То се извършва благодарение на Българският Червен кръст. Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция "Подкрепа по програма "Храни и основно материално подпомагане" на Агенцията за социално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд. 

 

Агенция за социално подпомагане (АСП)
Агенция за социално подпомагане (АСП) Източник: Zonanews

Пакетите съдържат два вида месни консерви - говеждо месо и говежди кюфтета и девет вида хигиенни продукти: тоалететн сапун, шампоан, паста за зъби, четка за зъби, тоалетна хартия, перилен препарат, препарат за под, препарат за съдове  и за момичетата на възраст от 15 до 29 години е предвидено предоставянето на дамски превръзки. Продуктите са закупени от АСП. 

 

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един артикул от посочените продукти, а тричленните и по-големите семейства - по три артикула.

 

В Оряхово раздаването стартира на 17.06.2024 г.

Още от "Враца"

Враца – домакин на най-мащабното хип-хоп събитие в страната

Чрез фестивала се цели да бъде насочено вниманието на младежите към това, че хип-хоп изкуството и културата имат възможност да отправят силни и градивни послания срещу насилието, агресията и наркотиците

Прочетете повече прочетете повече

Започна академичната година във филиала на Медицинския университет във Враца

Тази година прагът на висшето учебно заведение в града прекрачват близо 130 първокурсници, които ще се обучават в направленията "медицинска сестра", "акушерка" и "лекарски асистент"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени