Валентин Николов отново поема АЕЦ "Козлодуй", след като БЕХ освободи досегашния директор на централата

Валентин Николов беше заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма през 2012 г. След това стана директор на АЕЦ "Козлодуй" между 2012 и 2013 г.

Валентин Николов
Валентин Николов Източник: Zonanews

 Валентин Николов, бивш депутат от ГЕРБ, бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов и бивш шеф на атомната централа, отново се връща в АЕЦ "Козлодуй". Той ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". Николов потвърди пред БТА и "24 часа" назначението си.

 

Той уточни, че трябва да измине тридневен срок, за да бъде вписан в Търговския регистър, който изтича във вторник. Това означава, че решението ще влезе в сила от сряда, 16 август.

 

Бордът на директорите на атомната централа е взел решение, с което се освобождава Георги Кирков от поста, като на негово място за директор на централата е избран Валентин Николов. Заявлението за промяната е подадено в Търговския регистър днес.

 

Георги Кирков беше назначен за изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй от служебения кабинет в края на август 2022 г. като замени  Наско Михов. Кирков е бивш служител в АЕЦ и бивш зам.-кмет на Козлодуй.

 

Валентин Николов беше заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма през 2012 г. След това стана директор на АЕЦ "Козлодуй" между 2012 и 2013 г. През 2021 г. беше изпълнителен директор и на Българския енергиен холдинг. През годините е бел в ръководстото на НЕК, НЗОК, депутат е от партия ГЕРБ.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени