Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците в Оряхово

Те с ентусиазъм демонстрираха своите знания и умения, пяха и рецитираха български стихове

Вълнуващи бяха 31 май  и 1 юни  за първокласниците в Оряхово
Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците в Оряхово Източник: Община Оряхово

Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците от НУ "Св.св. Кирил и Методий" в град Оряхово. Те отпразнуваха най-важния си ден – Празника на буквите. Този празник не може да бъде открит в календара. Той идва всяка пролет с песента на птиците и първите пролетни цветя.

 

"Подготовката за него започна още от първия учебен ден, когато с трепет отвориха букварчето и от първата му страничка разбраха, че ги очаква едно  интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука", разказаха развълнуваните класни ръководители Юлия Кимонова и Катя Игнатова. Първокласниците и от 1 "А" и от 1 "Б" клас, с ентусиазъм демонстрираха своите знания и умения, пяха и рецитираха български стихове.

 

В празнично украсена класна стая, с грейнали лица, първокласниците приветстваха своите гости – Асен Бошнаков, директор на Дирекция "Административно обслужване, култура, спорт, туризъм" към община Оряхово,   "Габриела Велкова – гл.спец "Култура, спорт,туризъм" към Община Оряхово,  директорката Силвия Маринова, учителите и развълнувани родители.

 

Директорът на училището Силвия Маринова поздрави малките първолаци с техния празник. Пожела им да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието и да помнят, че буквите носят светлина! Всеки първокласник получи  Удостоверение за грамотност от директора на училището и книга от родителите, която всеки обеща да прочете през лятото.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени