Връчиха дипломи "Монтесори" на начални учители във Враца

До момента 39 педагози са сертифицирани

Връчиха дипломи "Монтесори" на начални учители във Враца
Връчиха дипломи "Монтесори" на начални учители във Враца Източник: Община Враца

Враца е първият град в Северна България с най-много обучени специалисти по иновативния метод. Шест начални учители преминаха успешно обучението по метода на д-р Мария Монтесори. Дипломите на педагозите връчи кметът Калин Каменов. 

 

"Преди 4 години заедно приехме да бъдем иноватори в страната и да въведем модел на учене чрез преживяване. Днес, позитивната промяна преминава от детските градини и ясли към учебните заведения в града", каза кметът на Враца.

 

Учителите, които получиха професионална квалификация "Специалист – Монтесори класна стая" са от НУ "Иван Вазов", НУ "Св. Софроний Врачански" и ИОУ "Васил Левски". 

 

Учебните заведения започват въвеждането на методиката на обучение в началния курс от учебната 2022/2023 година. Община Враца ще финансира оборудването на класните стаи в  трите училища. На събитието присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, общинският съветник и директор на ИОУ "Васил Левски" – Румен Петков и директорът на НУ "Св. Софроний Врачански" – Антоанета Сиракова. 

 

От месец октомври стартира новата група за обучение, която ще обхване желаещите учители от други образователни институции в града. До момента 39 педагози са сертифицирани, а по метода "Монтесори" се обучават над 550 деца в 18 групи от детските ясли и градини. През настоящата учебна година, 175 деца ще се обучават в подготвителните групи.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени