Враца – домакин на дискусия "Гласът на младите изследователи"

Основната цел на дискусията е да бъде засилено сътрудничеството между младите изследователи в страна

Община Враца
Община Враца Източник: Zonanews
Враца ще бъде домакин на дискусия "Гласът на младите изследователи", съобщават от местната администрация. Стимулите за насърчаване на младите изследователи в академичната сфера и възможностите за финансиране на проектни идеи ще са фокусът на двудневната дискусия във Враца - "Гласът на младите изследователи".
 
В събитието могат да участват изследователи до 29-годишна възраст, представители на институции и университети, СТЕМ училища, неправителствения сектор, предприемачи от града, както и граждани.
 
Основната цел на дискусията е да бъде засилено сътрудничеството между младите изследователи в страна, чрез изработване на платформа за непрестанна комуникация между тях. 
 
В рамките на двудневната среща ще бъдат представени успешните европейски практики за партньорство между държавата, бизнеса и образованието, както и трансфера на иновации и технологии от науката към бизнеса.
 
Събитието се организира от "Асоциация на младите учени", с подкрепата на Община Враца и ще се проведе на 20 и 21 март, от 12:30 часа, в Конферентната зала на Общинския съвет.
 
Инициативата се реализира в рамките на проект "Гласът на младите изследователи", финансиран от програма "Еразъм+" на ЕС. Желаещите да участват, могат да го направят като попълнят дигиталната анкетна карта, която ще служи за подбор: https://forms.gle/GR2j3DS73ZhEMZe29.

Още от "Враца"

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени