Враца осигурява топъл обяд на 200 нуждаещи се

Топлият обяд включва супа, основно ястие, десерт и хляб, който се предоставя в дома на потребителите в работните дни на всеки месец

Враца
Враца Източник: Zonanews

Община Враца подписа договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19" по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Съфинансирането е от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България. Полученото финансиране е в размер на 110 484.00 лв., а срокът на изпълнение на проекта е от 01.01.2021 г. до 30.09.2021 г.


Съгласно заложените дейности за изпълнение на проекта се приготвя и предоставя топъл обяд на определените целеви групи и се реализират съпътстващи мерки, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие на крайните потребители на топъл обяд съобразно актуалните противоепидемични мерки и индивидуалните им нужди.


Операцията е планирана в отговор на пандемията от COVID-19 в страната и осигурява подкрепа за задоволяване на базовата нужда от храна на хората, които се нуждаят от социална закрила в най-висока степен. В съответствие с целите на операцията целевите групи са: Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради епидемичната обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.


С реализиране на заложените дейности се осигурява помощ и подкрепа  на 200 потребители, отговарящи на условията за включване по проекта. Приготвянето на храната се осъществява в две трапезарии на територията на града. Топлият обяд включва супа, основно ястие, десерт и хляб, който се предоставя в дома на потребителите в работните дни на всеки месец.

Още от "Враца"

Представителна изложба по повод 100 години на каменоделната гимназия в Кунино беше открита в Мездра

Експозицията включва 8 скулптурни творби от мрамор, варовик, пясъчник и технически камък, дело на бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Млади червенокръстци от Мездра и Зверино събраха близо 2000 лв. в подкрепа на абитуриенти сираци и полусираци

В празничния ден добротворците от гр. Мездра и от Искърското дефиле събраха волни пожертвования пред Черепишкия манастир "Успение Богородично" и пред православните храмове в Мездра, Зверино, Игнатица и Оселна

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени