Враца – първата община на Балканите с изцяло електрически транспорт

Новият подвижен състав ще обслужва изцяло линиите на обществения транспорт до населените места на Враца

Електрически транспорт във Враца
Електрически транспорт във Враца Източник: Община Враца

Съвсем скоро Враца ще се превърне в първата община не само в България, но и на Балканите с напълно модерен и екологичен градски транспорт. В рамките на одобрения проект по Плана за възстановяване градът ще разполага с 6 новопроизведени електробуси.

 

Новият подвижен състав ще обслужва изцяло линиите на обществения транспорт до населените места на Враца. В рамките на проекта ще бъдат закупени и зарядни станции за електробусите.

 

Предстои сключването на договора за доставка на превозните средства. Собственото участие на местната администрация е в размер на 63 960 лв., като средствата са за обезпечаване на недопустимите разходи по проекта – застраховане на новия подвижен състав и регистрация.

 

Съвместният проект на общините – Враца и Монтана "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" е финансиран по Плана за възстановяване.

Още от "Враца"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Фолклорният фестивал "Типченица пее" събра за 16-и път самодейци от Северозапада  

В тазгодишното издание на фестивала, което, за разлика от миналата година, нямаше конкурсен характер, взеха участие над 200 самодейци - певци, танцьори и музиканти, от 12 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени