Враца ще отбележи 14 февруари с богата програма

В празничния ден пространството около Сувенирната палата ще бъде домакин на редица събития на младежките организации в града

Враца ще отбележи 14 февруари с богата програма
Враца ще отбележи 14 февруари с богата програма Източник: Facebook
Празникът Трифон Зарезан и Денят на влюбените във Враца ще бъдат отбелязани с богата програма. По традиция народният обичай по зарязване на лозите ще се проведе в Етнографско-възрожденския комплекс, като в него ще участват от Задругата на врачанските майстори, танцов състав "Хемус" и младежкия духов оркестър. Началото е в 11:30 часа.
 
В празничния ден пространството около Сувенирната палата ще бъде домакин на редица събития на младежките организации в града. В периода от 10:00 до 13:00 часа екипът на Ученическия общински съвет ще организира арт-работилница и тематични игри в обособен кът "Зона за любов".
 
От 10:30 часа Младежкият център и организации от града са предвидили различни активности, сред които – Bunny photos. Кулминацията на деня е огненото шоу на група "Fuego”, което ще започне в 20:30 часа в парка зад паметника на Христо Ботев.
 
Екипът на Младежкия дом за 24-ти пореден път провежда националния поетичен конкурс "Любовта". Обвяването на отличените творби ще се състои на 23 февруари 2024 година. В месеца на любовта, 14 тайнствени книги ще очакват читателите на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца в отдел "Заемна за дома".
 
На 12 февруари (понеделник), дни преди празника на влюбените, библиотекарите ще зарадват посетителите с книжни изненади, които ще могат да разгадаят едва когато се приберат у дома. Под красива опаковка библиотекарите ще са скрили богата колекция от най-новите книги във фонда. Те са на любовна тематика и преобладават романтичните сюжети с щастлив край. Инициативата ще продължи до изчерпване на заглавията от "тайнствената колекция".
 
Враца ще отбележи 14 февруари с богата програма
Враца ще отбележи 14 февруари с богата програма Източник: Facebook

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени