Враца ще отбележи Ден на младежта с богата програма

Ще има много съревнования, игри, забавления и партита

Враца ще отбележи Ден на младежта с богата програма
Враца ще отбележи Ден на младежта с богата програма Източник: Община Враца

Спортни съревнования, караоке парти, настолни игри и много забавления са малка част от предвидената програма за Международния ден на младежта във Враца. Събитията ще се провеждат през целия ден на 12 август /петък/. В 10:00 часа пред сградата на местната администрация ще се проведат турнири по стрийтбол и тенис на маса. В 10:30 часа, екипът на Младежки дом - Враца и Ученически Общински Съвет-Враца организират работилница по живопис, а от 11:00 часа ще се състоят ролеви и водни игри с много награди.

 

Програмата в Младежкия дом ще продължи с киномаратон с безплатни пуканки и лимонада, а прожекциите ще са в 16:00, 18:00 и 20:00 часа. Любителите на литературата ще могат да участват във втората национална среща-диалог под надслов "Младите за съвременната българска литература". Началото е от 18:00 часа, отново в сградата на Младежкия дом.


Участие в Деня на младежта ще вземе и екипът на Младежки център-Враца/Youth Center-Vratsa. В интервала от 16:00 до 20:00 часа, в младежкото пространство "Якото място" ще се проведе първото по рода си Манга събитие. Младежи любители на популярните японски комикси, подкрепени от Регионална библиотека "Христо Ботев", ще могат да представят на участниците богатата си колекция от манги. В същия часови диапазон на "Якото място" посетителите ще имат възможност да се докоснат до любимите на всички младежи настолни игри.


Програмата на Младежкия център продължава и зад паметника на Христо Ботев, където от 16:00 до 20:00 часа ще се проведе творческа работилница под надслов "Изрази себе си". Кулминация за деня е караоке парти, което ще стартира в 19:00 часа, както и прожекцията на водното огледало на филма, създаден от Превантивно информационния център - #Не обръщай очи. Вечерта ще завърши с огнено шоу на група "Фуего", като началото е от 21:30 часа, в парка зад централния площад.


Участие за 12 август ще вземе и екипът на Europe Direct Vratsa към Търговско-промишлена палата-Враца, които ще представят различните европейски инициативи, насочени към младежите, от 16:00 до 18:00 часа.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени