Временен железопътен прелез е изграден на жп линията София - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра

Временният жп прелез ще обслужва единствено пътни превозни средства и строителна техника

Временен железопътен прелез край Мездра
Временен железопътен прелез край Мездра Източник: НКЖИ

Временен железопътен прелез е изграден на км 86+795 от Главна железопътна линия №2 София - Горна Оряховица - Варна в междугарието Мездра юг - Мездра, съобщават от Държавно предприятие "Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

 

Той е въведен в експлоатация във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за обект "Модернизация на участък от път I-1 (E-79) Мездра - Ботевград, ЛОТ 2 от км 161+367 до км 174+800".

Достъпът до временния жп прелез е осъществен чрез изграден временен автомобилен път, който се отклонява на север от съществуващия общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета, а на юг е свързан със строителната площадка за обслужване на обекта.

 

Временен железопътен прелез край Мездра
Временен железопътен прелез край Мездра Източник: НКЖИ

Временният жп прелез ще обслужва единствено пътни превозни средства и строителна техника, които обслужват изграждането на новото, второ трасе на моста на река Искър от участъка Мездра - Ботевград на скоростния път Видин - Ботевград. Той ще се ползва ежедневно в светлата част от деня от 7:00 до 19:00 часа до завършване на строителните дейности на виадукта.

 

 

Абсолютно е забранено пресичането на железопътния прелез от пътни превозни средства (ППС), преминаващи по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета!  

 

С цел недопускане на произшествия, в зоната на временния жп прелез са поставени пътни знаци за ограничаване движението на ППС до 40 км/ч., както и указателни табели за наличието на изход от строителен обект. Скоростта на движение на влаковете през жп прелеза също е ограничена до 40 км/ч. В района е монтирано видеонаблюдение и е осигурено осветление.

 

Водачите на ППС и пешеходците, които се движат по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра - Крета, да преминават зоната на жп прелеза с повишено внимание!

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени