Ясна е програмата на Първия международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра"

Във фестивала ще вземат участие фолклорни ансамбли от 11 държави от Европа, Азия, Северна и Южна Америка

Първи международен фолклорен фестивал Фолклорната магия на Мездра
Първи международен фолклорен фестивал Фолклорната магия на Мездра Източник: Община Мездра

Изготвена е програмата на Първия международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра", съобщи арт директорът на фестивала Мирослав Аспарухов - художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл "Мездра". 


В първото издание на First International Folklore Festival "The Folklore Magic of Mezdra" ще вземат участие фолклорни ансамбли от 11 държави от Европа, Азия, Северна и Южна Америка - Албания, България, Мексико, Португалия, Румъния, Сърбия, Тайланд, Украйна, Унгария, Уругвай и Филипините. 


Участниците във фестивала ще пристигнат в гр. Мездра на 18 юли, неделя. Същия ден от 20:00 часа те ще изнесат концерт на открито в село Моравица, който ще бъде в двора на ОУ "Васил Кънчов". 


В 10:00 часа на другия ден - 19 юли, понеделник, представители на всички гостуващи състави ще бъдат приети от кмета на община Мездра Иван Аспарухов. 


Вечерта от 20:00 часа участниците във фестивала ще изнесат концерт в Народно читалище "Факел-1926" - с. Зверино, а от 22:30 часа в Oasis Resort Zverino ще бъде организирано международно фолклорно DJ парти, на което групите ще представят танци, характерни за съответната страна и регион. 


В третия фестивален ден - 20 юли, вторник, ще има два концерта: от 10:00 часа в двора на Дом за стари хора - гр. Мездра за потребителите на дома и на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания, и от 20:00 часа на открито за жителите и гостите на село Дърманци. 


Кулминацията на фестивала ще бъде на 21 юли, сряда, когато от 19:30 часа участниците ще направят дефиле в централната градска част на Мездра, а от 20:00 часа ще изнесат заключителен концерт на площад "България". Тридневният празник на фолклора ще завърши с парти в Dance Club "Royal", което е с начален час 23:30.    
Фестивалната програма предвижда още посещения на Черепишкия манастир "Успение Богородично", на Археологически комплекс "Калето" и на културни забележителности в гр. Враца. 
Организаторите на събитието - Ансамбъл "Мездра" и НЧ "Просвета 1925", най-учтиво канят жителите и гостите на община Мездра да заповядат на Първия международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра"!

Още от "Враца"

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени