Започна академичната година във филиала на Медицинския университет във Враца

Тази година над 450 студенти, като от тях 120 първокурсници, ще се обучават в специалностите – "Медицинска сестра", "Акушерка" и "Лекарски асистент"

Започна академичната година във филиала на Медицинския университет
Започна академичната година във филиала на Медицинския университет Източник: Община Враца
На тържествена церемония бе открита новата академична година във врачанския филиал на Медицински университет "Проф. д-р Иван Митев".
 
Приветствие към присъстващите отправи директорът на висшето учебно заведение проф. д-р Павлинка Добрилова, която пожела здраве и успех на студентите.
 
Започна академичната година във филиала на Медицинския университет
Започна академичната година във филиала на Медицинския университет Източник: Община Враца
Пред първокурсниците кметът Калин Каменов заяви, че това е началото на професионалното им развитие. "Модерната база и добрите преподаватели ще осигурят на всеки от Вас подходящите условия да се реализирате като медицински специалисти. Бъдете сърцати, търсете знания и се подкрепяйте. Вярвам, че след години ще сте едни от най-добрите професионалисти в сферата", каза още Каменов.
 
Програмата продължи с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. Тази година над 450 студенти, като от тях 120 първокурсници, ще се обучават в специалностите – "Медицинска сестра", "Акушерка" и "Лекарски асистент".

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени