Започна основен ремонт на четири улици в гр. Мездра

Междувременно напредва обновяването на детската площадка на ул. "Христо Ботев" в междублоковото пространство срещу "Хемус-М

Ремонт на улица в Мездра
Ремонт на улица в Мездра Източник: Община Мездра

Започна основен ремонт на четири улици в гр. Мездра, които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2023 г. Това са ул. "Георги Бенковски", ул. "Св. Патриарх Евтимий" (в участъка от ул. "Янко Сакъзов" до ул. "Петко Каравелов"), ул. "Пирин" и ул. "Оборище". Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

За цялостната реконструкция на четирите улици, които са с обща дължина приблизително 1 700 м, Община Мездра ще инвестира малко над 1 млн. лв.

 

Най-напред стартира основният ремонт на ул. "Георги Бенковски". От днес е отрита строителната площадка за реконструкцията на ул. "Св. Патриарх Евтимий", а в близките дни ще започне ремонтът на улиците "Пирин" и "Оборище".

 

Ремонт на улица в Мездра
Ремонт на улица в Мездра Източник: Община Мездра

В тази връзка Община Мездра още веднъж напомня на водачите  на пътни превозни средства (ППС) да освободят уличните платна и тротоари на въпросните улици от паркираните върху тях ППС, за да не пречат на извършването на ремонтните дейности.

 

Строително-монтажните работи (СМР) включват фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка, демонтаж на старите бордюри, полагане на несортиран трошен камък фракция за пътна основа, монтаж на нови бетонови бордюри, полагане на подложен бетон, доставка на чугунени решетки за дъждоприемни оттоци и сваляне/ понижаване на съществуващи шахти, полагане на два пласта асфалтобетон и на битумен разлив.

 

Изпълнител на основния ремонт на ул. "Георги Бенковски" е строителната компания "Европейски пътища" АД - Пловдив, на ул. "Св. Патриарх Евтимий" - "Теком Инвест" ЕООД - Враца, а на ул. "Пирин" и на ул. "Оборище" - "Актив Билдинг инк" ЕООД - София. Упражняването на строителен надзор при изпълнението на СМР се извършва от "Ведипема" ООД - София.

 

Детска площадка в Мездра
Детска площадка в Мездра Източник: Община Мездра

Междувременно напредва обновяването на детската площадка на ул. "Христо Ботев" в междублоковото пространство срещу "Хемус-М". Със средства на Община Мездра в района на детската площадка е монтирано ново комбинирано съоръжение за игра на открито, разширен е съществуващият пясъчник, построен е навес и са оформени цветни лехи.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени