Започна поставянето на контейнери за зелени отпадъци във Враца

Събраните отпадъци ще бъдат преработвани в компост, който може да се използва за рекултивиране на терени, облагородяване на паркове и градинки

Започна поставянето на контейнери за зелени отпадъци във Враца
Започна поставянето на контейнери за зелени отпадъци във Враца Източник: Община Враца
От днес започна поетапното разполагане на контейнери за зелени и биоразградими отпадъци в града. Екипите на БКС са поставили съдове в ж.к. "Металург", като в следващите дни ще бъдат обхванати кварталите, където има концентрирани къщи с дворни пространства, както и в паркове и градини.
 
Следващият етап от разширяването на системата за био отпадъци включва поставянето на съдове в зоните за отдих и гробищните паркове в населените места на Враца.
За удобство на гражданите са поставени информационни стикери на контейнерите, на които е посочено какъв тип отпадъци могат да бъдат изхвърляни.
 
Зелени и градински отпадъци са – тревата, листа, цветя, изрезки от храсти, окосена трева и плевели. Биоразградими отпадъци са – остатъци от храна, плодове и зеленчуци, хлебни изделия и производните им. Образуваните обемни зелени отпадъци могат да бъдат предавани безвъзмездно в Компостиращата инсталация.
 
Дейностите са част от функционирането на новоизградената Инсталация за зелени и биоразградими отпадъци, която е с капацитет до 8 000 тона годишно.
 
Събраните отпадъци ще бъдат преработвани в компост, който може да се използва за рекултивиране на терени, облагородяване на паркове и градинки.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени