Започна текущ ремонт на комрометирани участъци от първостепенната улична мрежа в Мездра

За целта Община Мездра е закупила 35 тона плътен асфалтобетон

Ремонт на улици в Мездра
Ремонт на улици в Мездра Източник: Община Мездра

Служители на Общинско предприятие (ОбП) "Чистота" започнаха аварийно "изкърпване" и запълване с плътен асфалтобетон на дупките по най-натоварената улица от първостепенната улична мрежа в гр. Мездра - ул. "Александър Стамболийски".

 

Ремонтните дейности обхващат двете платна на ул. "Стамболийски" - северното и южното, в участъка от пазара до бившата Кременска рампа, както и кръстовищата с ул. "Софроний", "Марин Дринов", "Иван Вазов", "Просвета", "П. Р. Славейков", "Динко Петров", "Любен Каравелов", "Св. св. Кирил и Методий, "Боденско шосе", "Веслец", "Васил Априлов", "Димитър Благоев", "Георги Димитров", "Пирин", "Стефан Караджа", "Хаджи Димитър" и "Янко Сакъзов".

 

Ремонт на уличната мрежа в Мездра
Ремонт на уличната мрежа в Мездра Източник: Община Мездра

За целта Община Мездра е закупила 35 тона плътен асфалтобетон, като при необходимост ще бъдат поръчани допълнителни количества. С тях ще бъдат рехабилитирани около 400 кв. м комрометирана асфалтова настилка, информира управителят на ОбП "Чистота" Калин Стойчев.

 

По време на ремонтните дейности е създадена временна организация за безопасност на движението на МПС.

 

В началото на м. април ще стартира и традиционното великденско почистване на Мездра, за което гражданите ще бъдат уведомени допълнително.

Още от "Враца"

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени