Започна текущ ремонт на най-проблемните участъци от градските улици в Мездра

Като първи етап от извършвания текущ ремонт ще бъдат запълнени дупките по най-натоварените улици в града

Изкърпване на улици в Мездра
Изкърпване на улици в Мездра Източник: Община Мездра

Служители на Общинско предприятие (ОбП) "Чистота" започнаха аварийно изкърпване с плътна асфалтобетонна смес на комрометирани участъци от градската улична мрежа в Мездра. Като първи етап от извършвания текущ ремонт ще бъдат запълнени дупките по най-натоварените улици в града. 


Работата по възстановяване на уличните настилки започна от входа/изхода на Мездра към Враца и Ботевград. Ремонтните дейности обхващат също ул. "Христо Ботев" (от стария пазар до моста на река Моравишка), ул. "Янко Сакъзов", двете платна на ул. "Александър Стамболийски", ул. "Св. св. Кирил и Методий" (от Кременска рампа до входа/ изхода на Мездра към Роман), ул. "Любен Каравелов" и ул. "Петко Славейков".

 

На следващ етап ще бъдат изкърпени и други улици, които са в лошо състояние. За целта Община Мездра закупи 12 тона плътен асфалтобетон, като при необходимост ще бъдат осигурени допълнителни количества, информира Христо Михайловски, началник сектор "Благоустройство и ремонт на общинска собственост" в ОбП "Чистота". 


По време на ремонтните дейности е създадена временна организация и безопасност на движението на моторните превозни средства. 

 

Изкърпване на улици в Мездра
Изкърпване на улици в Мездра Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени