Започва обновяването на уличното осветление на Враца

Стойността на безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 125 216.82 лв.

Улично осветление
Улично осветление Източник: Eufunds.bg
Започва изпълнението на строително-монтажните работи по уличното осветление, част от проект "Модернизация на уличното осветление в община Враца”. Дейностите стартират от ул. "Братя Миладинови".
 
Проектът цели повишаване на енергийната ефективност, технологично обновление и модернизиране на системата за външно изкуствено осветление. Основните дейности включват подмяна на 927 бр. осветителни тела, монтаж на 380 бр. соларни лампи за тротоарни пространства, доставка и монтаж на нови средства за мониторинг на енергопотреблението и оборудване към системата за управление. Предвидените за модернизация участъци обхващат основни пътни артерии в града.
 
Проектът се финансира по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., процедура BGENERGY-2.001 "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините". Стойността на безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 125 216.82 лв.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени