Започват огледите на щетите от ураганния вятър във Враца

Гражданите могат да подават заявления в Информационния център на община Враца, като в тях се описва недвижимият имот и пораженията по него

Започват огледите на щетите от ураганния вятър
Започват огледите на щетите от ураганния вятър Източник: Община Враца

От днес започват огледите и остойностяването на щетите, нанесени на сгради и обекти в общината от ураганния вятър. Екипите на местната администрация ще проверяват състоянието на публични и частни недвижими имоти. Резултатите от огледите и остойностените щети ще бъдат подадени за разглеждане от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, която взема решения за обезщетяване на пострадалите.

 

Съгласно изискванията на Междуведомствената комисия – право на обезщетение имат собствениците на недвижими имоти, които не са застраховани и имат сериозни щети.


Гражданите могат да подават заявления в Информационния център на община Враца, като в тях се описва недвижимият имот и пораженията по него.


По предварителна информация ураганният вятър е нанесъл поражения на близо 70% от сградите на детски ясли и градини, училища и прилежащите им дворове. Въпреки това - учебният процес не е възпрепятстван.


За последните дни броят на подадените сигнали от граждани към Община Враца е над 150, като на всеки един от тях е реагирано своевременно. 


Към електроразпределителното дружество са подадени над 300 сигнала за проблем в захранването. Към момента с прекъснато електрозахранване са жителите на село Бели извор, както и отделни участъци от квартал "Бистрец".


Всички екипи на БКС и днес продължават да отстраняват щетите, нанесени от природната стихия.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени