Завърши Плувно лято 2021, организирано от Община Мездра и от ЦПЛР

Инициативата "Плувно лято" се реализира от Община Мездра ежегодно от 1999 г.

Плувно лято в Мездра
Плувно лято в Мездра Източник: Община Мездра

Завършиха плувните курсове за ученици от I до VII клас, които бяха организирани през лятната ваканция от Община Мездра и от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР). Обучението се проведе през периода 5 юли - 27 август на басейна в Хотелски комплекс "Долче Вита". Спортните занимания бяха водени от квалифицираните инструктори Христо Иванов и Дилян Маринов.

 

Тазгодишните плувни курсове протекоха в четири смени, всяка с продължителност 10 календарни дни. В тях се включиха общо 97 ученици от градските СУ "Иван Вазов", ОУ "Христо Ботев", ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ЦПЛР, както и от София и Видин.

 

Плувно лято в Мездра
Плувно лято в Мездра Източник: Община Мездра

По време на двуседмичното обучение децата усвояваха двата най-популярни стила в плуването - кроул и бруст, а по-напредналите - и гръб. В края на всяка смяна участниците в курса получиха сертификат за постигнати плувни умения - I, II или III ниво.

 

Инициативата "Плувно лято" се реализира от Община Мездра ежегодно от 1999 г. насам. В досегашните 23 издания на курсовете в тях са обхванати повече от 2 300 ученици от начален и от прогимназиален етап на образование.

Още от "Враца"

Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени