Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното отделение във Враца

Окръжната прокуратура се самосезира, а здравният министър възложи на "Медицински надзор" да провери обстоятелствата

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

Инцидент с фатален край пред Спешното отделение на врачанската болница. Проверяват смъртта на 44-годишна жена от село Пудрия. Според информация на близките ѝ тя чакала 40 минути пред регистратурата на отделението. 

 

Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние, според свидетели - пред очите на детето си. Час по-късно починала.

 

На регистратура в болницата, въпреки критичното състояние на жената, дежурната сестра настоявала да получи документи за самоличност и да направи тест за коронавирус. Пред NOVA директорът на лечебното заведение обясни, че на въпросната сестра ще бъде наложена финансова санкция и ще бъде уволнена дисциплинарно.

 

Самата тя е подала молба за напускане. "Направи ми впечатление неадекватното поведение на регистратурата. Тя трябваше, беше длъжна направо да отвори вратата и да извика медик", коментира Иван Илиев, който е свидетел на случилото се.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени