700 хил. лв. допълнително в бюджета за Ямбол поиска народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов

Средствата от 700 хил. лв. допълнително следва да обезпечат изграждането на кръгово кръстовище в района на ХЕС

Народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов-1
Народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов-1 Източник: ПП ГЕРБ

Със свое официално предложение за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022 г., приет на първо четене в Народното събрание, народният представител от ГЕРБ-СДС настоя за допълнителни 700 хиляди лева за община Ямбол за капиталови разходи.

 

Средствата са необходими за дофинансиране изграждането на кръгово кръстовище на улиците "Д. Благоев" и "Ямболен". С необходимост и желание на гражданите мотивира предложението си народният представител, и с готовия проект за кръгово кръстовище.

 

Средствата от 700 хил. лв. допълнително следва да обезпечат изграждането на кръгово кръстовище в района на ХЕС. Това е и един от предизборните ангажименти на ПП ГЕРБ към гражданите на Ямбол.

 

С така направеното предложение целевата субсидия за община Ямбол за капиталови разходи да стане от 731,2 хил. лв. на 1 431,2 хил. лв. поиска Иванов. В предложението като източник на допълнителните средства е посочено да бъде увеличените приходи от ДДС посочени в проектозакона.

 

"Надявам се, че предложението ми ще бъде подкрепено и от останалите народни представители от Ямболски регион и от колегите в НС, защото този инфраструктурен обект е важен за Ямбол", коментира Димитър Иванов.

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени