Бойко Борисов: Ако българите имаха в банките 100 млрд.лева спестявания, сега вече са 50 млрд. Тези съсипаха държавата! (НА ЖИВО)

Ние не си шушукаме с евроатлантическите ни партньори, ние си говорим, защото сме в едно семейство, добави Борисов

Бойко Борисов в Ямбол
Бойко Борисов в Ямбол Източник: Скрийншот/Facebook

"Всичко, което добро се случва в Ямбол, е благодарение на нашето правителство. Болницата щеше да бъде този февруари готова. За партията е добре да направят правителство, но е лошо за държавата. Потвърди се, че войната за едни е лошо нещо, за едни от добро. България е от страната на тези, които носи ръст. След като и Германия запазва въглищните централи, щях да направя така, че да ползваме най-евтиния ток. Сега сме като в Африка. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата в Ямбол.

 

"Инфлация вдига хляба. Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП - да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече. Какво правиш с пазара, вместо да привлечем инвеститорите, които бягат от Китай и Русия. Аз вадя два пъти България от криза", каза Бойко Борисов. 

 

"Ако 100 милиарда имаха българите в банките, сега са 50 млрд. ПП бягат. Пошегувах се като им казах, че ще им дам трима депутати. Ако бяха играчи, щяха да реагират. А те - не щем, та не щем. Тези съсипаха държавата!

 

"Това, което ви говоря го усещате по джоба си. Единственият начин това да се прекрати е бързи избори. Затова ние много внимателно и бързо трябва да кажем в предизборната си програма как да се компенсират сключените договори. Една година и половина застой, пропуснато да се строи евтино - сега желязото, бетона, нафтата е по три, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Нужна е индексация на договорите веднага, за да спре този мъртвеж, който е в момента. АМ "Тракия" е опасна, защото вече година и половина не с еподдържа", възмути се Борисов.

 

По отношение на съдебната реформа ние търпим критика, добави Борисов. "Дадохме възможност тази тема да се вее като байрак срещу нас. Но нека да видим в какви условия работеха в съдебната система преди нас. А сега как работят - вместо пишещи машини ги снабдихме с компютри, вижте сградите, в които работят. В съдебната власт са най-умните хора в България - те сами трябва да си изберат ръководствата. Ние само имаме полза от това. Когато сме правили промени в съдебната система винаги сме питали Венецианската комисия, Европейската комисия. Ние трябва да станем мотор на съдебната реформа. Имайте предвид, че партньорите ни в евроатлантическата общност ще застанат зад нас. Ние не си шушукаме с евроатлантическите ни партньори, ние си говорим, защото сме в едно семейство. Ако с Асен Василев си шушукат, с нас си говорят. Нас ни интересува какво се случва в Европа. Живо ни интересува какво става в Италия - Марио Драги е страхотен специалист. Ние имаме толкова италиански инвестиции. Има ли значение дали Макрон ще спечели във Франция? И аз съм питал - преди изборите там какво ще стане", коментира Борисов. 

Каквото и да се случва, мислете за максимална мобилизация за избори. Ако направят правителство, обяснявайте какво ние нямаше да се случи. Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Заклел съм се хиляди пъти, че никога не съм имал кюлчета. Докато Лена и Кирил Петков не кажат, че не са били те в оня апартамент за любов, ще забраня да ми задават един и същи въпрос около 100 хил. пъти. Има ли парапет или няма. Само кажете, че не сте били вие. И ние ще спрем да питаме", призова лидерът на ГЕРБ. "Свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков - шеф на КОНПИ. Такава съдебна реформа аз няма да подкрепя. те се опитват да счупят и политическата система", разгневи се Борисов.

"Има ли парапет, има ли Голф-ове пред МС - това ще питате. Въпросите трябва да са там. И ще питате - рано или късно ще питате, категорично каза Борисов.

ГЕРБ е най-голямата партия, тя не крепи. Глас народен - глас Божи. Който народът подкрепи. Ако на Христо Иванов програмата му за съдебна реформа е толкова хубава - нямаше да има 5 %, а 50 %. Ако програмата на БСП беше добре, щеше ли да има 10 %, заяви лидерът на ГЕРБ.

Обещавате ли да питате за "парапета", обърна се към журналистите бившият премиер. Не ме интересуват експертизи - родил съм се в Банкя, там живея, там ще си умра. Нямам остров, нямам друга къща. Но искам да питате - има ли парапет, или не?

На ГЕРБ пъпната връв е евроатлантическата общност, категорично подчерта лидерът на ГЕРБ. 

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени