Бойко Борисов в Ямбол: Наглостта им е безгранична - искат да ни припишат дори вината за Nexo (ВИДЕО)

Истинската евроатлантическа общност е ГЕРБ, ДПС и ДБ. Само тези политически сили работят за откъсването ни от Русия, каза Делян Добрев

Бойко Борисов в Ямбол
Бойко Борисов в Ямбол Източник: Скрийншот видео кадър

При заявките, които дадохме, че ще подкрепим партията, не ми остава друго, освен да поема цялата вина за Nexo. Логиката им е, че Тома Биков, Дани Митов, Петър Николов са били с Тренчев и Ананиев в една партия. Но тая партия беше наш коалиционен партньор. Сега се опитват да се отдалечат от Тренчев, но някой трябва да поеме вината. Идвали са ми в кабинета, бяхме заедно. Ако няма виновен, да ни го пишат на нас". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение с екипа си в Ямбол. 

 

"След като това в Щатите се разследва и англичаните са били, значи, че на много места се работи извън България. Политическата вина за това, че за това тези хора са се развили по времето на ГЕРБ, остава ние да я носим и за това. Тяхната наглост е безгранична", възмути се бившият премиер. 

 

Според него в парламента има видна евроатлантическа конструкция. "Считах, че ако се даде мандат на ДБ има реален шанс, да позволих си да кажа, че лидерът трябва да е премиер, аз три пъти съм го правил, но те не искат", каза той.

 

"Христо Иванов в "Панорама" беше много притеснен от въпроси за правителството, защото за първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес", каза Борисов. По думите му все още има шанс за кабинет, ако се даде мандат на ДБ.

 

Той обаче призна, че анализирайки последните изказвания на Илияна Йотова, че мандата трябва да се даде на формация, която да продължи политиката на служебното правителство, най-вероятно няма ДБ да има главна роля.

 

"Прочетох какво е казала Илияна Йотова. И това ме навява на мисълта, че носител на третия мандат може да е БСП. Не ни остава нищо друго, освен да изчакаме да видим в понеделник какво ще е решението. Ние БСП няма как да подкрепим, но уважаваме доста от политиките, които водят", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Стефан Янев пък е бил два пъти служебен премиер. За да сложиш някого за премиер, трябва да ти е близък и да имате еднакво мислене, а и ти е бил секретар толкова дълго време", каза Борисов.

 

ГЕРБ ще участва в разговори за третия мандат. Според Борисов трябва да се мисли след поредните избори да се мисли за смяна на системата вероятно.


"Само преди 3-4 месеца горивата бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. През тази седмица приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл". Приехме законопроект за отнемане на концесията на "Росенец". Истинската евроатлантическа общност е ГЕРБ, ДПС и ДБ. Само тези политически сили работят за откъсването ни от Русия. И то не като държава, а от режима, който я ръководи", каза Делян Добрев.


"От времето, когато си замина "Промяната", бензинът падна с 90 ст. Войната стана по-малко жестока и кръвопролитна, отношенията в света се подобриха - кое от тези неща стана факст. Нито един. Но цената на бензина падна", уточни Борисов.

 

От както си замина Промяната бензина стана с 90 ст. по-евтин. Не лев, обещахме лев, но ни остава една десета да  се справим, повтори той. "Никога не съм имал къща в Балселона, ако някой я намери да се настани там. Ама това са им опорките, за днес е "Кал и каскети", коментира Борисов.

 

По думите му Асен Василев превръща лъжата в пропаганда. "С риск да ни тричат отново, че лъжите на Асен Василев за наши срещи дори телефони с президента Радев, не е имало. Абсолютна лъжа. В последния месец те действат абсолютно правилно. Вежди Рашидов отиде и срещна с Ердоган, темата за миграцията беше поставена. Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган. Оптимист съм. Ако ГЕРБ с нещо може да се похвали, е това, че по наше време нямаше миграционен натиск. Ще се справим с тази тема", каза Борисов.

 

"Не харесваме никоя партия, затова сме изградили ГЕРБ. Припознали сме историята на СДС, затова сме заедно. Как да кажем на нашите избиратели "другите са много хубави, гласувайте за тях". Ние срещу всички партии имаме критики", каза той.

 

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени