Бойко Борисов в Ямбол: Никаква подкрепа за правителство на ПП, ние сме победителите! (ВИДЕО)

Единственото, което ги събира ПП и ДБ е да падне Гешев, но излизат проучвания - само 1,5% се интересуват от това. Хората се интересуват от инфлацията, цитира лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Ямбол
Бойко Борисов в Ямбол Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с предизборните срещи. Днес той е в Ямбол, където бе посрещнат възторжено от стотици членове, симпатизанти и избиратели.

 

Две години, в които видяхме много политици, едно правителство на "Промяната", кооето доведе само и единствено нестабилност - няма нито един проект, който да е реализиран в нашата област, всичко е в застой. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол Димитър Иванов. 

 

Водачът Димитър Иванов и листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол
Водачът Димитър Иванов и листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол Източник: Скрийншот/Facebook

"Спомняте си, че по времето на управлението на ГЕРБ бяхме с нулева миграция на територията на област ЯМбол - благодарение на контактите, които г-н Борисов имаше със съседна Турция. А сега като се разходиш само на 10 км от Ямбол, се виждат колоните с мигранти", добави той. 

Убеден съм, че на 2 април хората ще излязат, за да подкрепят коалицията ГЕРБ-СДС, политиката не е училище за аматьори, не е училище за шарлатани, завърши водачът на листата. 

 

Бившият министър на земеделието Десислава Танева се изказа след Димитър Иванов като разобличи дейността на служебните правителства и на правителството "Петков" за сривовете в селското стопанство.

 

 

"Животновъдите намалиха масово поголовието си, за да могат да изхранят останалите си животни", посочи тя. "Промяната спря всичко - няма ремонт на мантинела, какво да говорим за нови пътища. Всички българи обедняха при управлението на "Промяната", българинът консумира най-скъпата храна в ЕС. Първата причина за това е 2 години безвластие", възмути се Танева.

 

Бившият земеделски министър даде пример от времето, когато е била мениджър на една от големите компании в региона. "Пред очите ми е гледка, когато една жена ми благодари, че има с какво да храни семействата си. Днес, 20 години по-късно, вече трябваше да си говорим по друг начин. Много трудни години предстоят, а когато има неграмотност навсякъде, лозунги и брандове, така се получава. Всеки плаща сметката за този популизъм. Важно е, че на 2 април трябва да убедим социалния си кръг, че не рекламата, а експертизата може да свърши работа. ГЕРБ мисли за доходите, за да можете да си позволите повече. Ние ще увеличаваме доходите по начин, по който да не провокираме висока инфлация, посочи Танева.

 

Десислава Танева
Десислава Танева Източник: Скрийншот/Facebook

Тя се възмути от Асен Василев и за неизнесеното зърно на производителите. Драстично падна цената на зърното и инфлацията в ЕС я спря. Такова цинично поведение не съм виждала наистина. Това, което ГЕРБ ни обвиняват, че нямаме лозунги и говорим истината. Но аз се питам - откъде имат Промяната тези пари за всеки за торбичка, за всеки в Сливен пред общината безплатно кафе. Пийте безплатно кафе, това е кампания за 1 млн. лв. Невероятна и най-скъпа рекламна кампания. Това е от нашите пари, посочи Танева.

 

Залата в Ямбол
Залата в Ямбол Източник: Скрийншот/Facebook

И лъжат хората, че 10 години хората са яли домати с пестициди. Всеки домат е бил проверяван за пестициди. Лъжата им няма граници и продължават, възмути се тя. Не се поддавайте на рекламите, ако беше нещо хубаво, нямаше да се дават пари за реклама, заяви бившата министърка. Ние сме скромни, но всеки от нас е познат, живее сред народа си и може да даде доброто решение, категорична е тя. "Аз ако бях в изпълнителната власт и да има такива проблеми, министър-председателят Борисов щеше да ме е уволнил 10 пъти досега...На 2 април да гласуваме за съдържание, за работа, за възможности. това е само ГЕРБ! Победа!", завърши Десислава Танева. 

 

Ние водим с 10-15% пред ПП, няма да подкрепим тяхно правителство! Без ГЕРБ стабилно управление няма! ПП-ДБ са на олигархията, на НЕКСО, и искат ния да ги подкрепим. Няма да стане. Това акцентира в изказването си лидерът на ГЕРБ пред препълнената зала в Ямбол. 

Моят спомен с Ямбол започва с нощите, в които градът беше потънал в страх, когато бяха убити таксиметровите шофьори, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Хората помнят за безводието, за депата за битови отпадъци, площади, музеи, зали, кметът публично ми благодари. За пречиствателни станции, околовръстни... Това е сътворено от нас, уважаеми медии. Искам да излязат опонентите ни и да покажат какво са направили. Тракия е в безобразно състояние. Новите мантинели сега са едни червено-бели лентички, които вятърът развява и показва, че там трябва да има мантинели. Вие що не отидохте при Шишков и да го питате какво ще стане, ако на мястото на тази лентичка стане катастрофа. Защото пътят, който е натоварен от тир след тир, от машини с дървен материал за Турция и Гърция, при жегите, при които асфалтът не може да издържи. Но има 1,6 млн. за поддръжка, а нищо не е поправено. По мое време като намерите дупка, се редят трите телевизии и почвате да снимате наоколо. Кой ви уплаши, какво стана с вас, какво е това мълчание, попита той медиите.

 

Бойко Борисов в Ямбол
Бойко Борисов в Ямбол Източник: Скрийншот/Facebook

Събраха се 7 партии да ме победят и пак не са сигурни, че ще го направят. На 15 места в Ямбол можем да отидем и да кажем, че това е благодарение на нашата експертиза, направено е. Сега знаете ли какво е - от всеки храст изскачат мигранти, посочи Борисов. За всеки град знам всичко наизуст, знам за секи един проблем на градовете, изтъкна той.

 

Уважаеми медии, медиите на олигарха Прокопиев, днес направиха интервю със странни въпроси с едно съгласие и то какво е съгласието - че видите ли, ДБ и ПП и всички бембени, независимо от резултата на изборите, ние трябвало да ги подкрепим, защото те са богоизбраните, на олигархията хората, на Nexo..., възмути се Борисов.

 

Какво правиха досега с машините - всички знаят. Двете партии - ПП и ДБ - явно имат информация, защото резултатчетата пак се наливат в общото, където няма никакъв контрол. Така че и ние ще поискаме да имаме IT - специалист в "Информационно обслужване", както искат други партии. Искаме прозрачност. Да имаме специалист когато наливат резултатите, за да видим за какво става въпрос.  

 

ПП са се сринали, ние ги водим с 10-12 процента. И  в днешното си интервю тези, сринали се, тези, които народът ги изгони, предлагат правителство на малцинството, предлагат да ги подкрепим, за да продължи Асен Василев да източва държавния бюджет в посока Лукойл и Нефтохим - Бургас. Източиха ли ви по едно левче, сладко ли ви беше, хубаво ли ви беше, гласувайте пак за тях. Но ние няма как да подкрепим подобно нещо, отсече той.


Източи ли ви по едно левче от всеки литър, сладко ли ви беше, хубаво ли ви беше. Обръщам се включително и към ямболските журналисти. Гласувайте тогава пак за тях. Чудя се как Христо Иванов стои при тях, заяви бившият премиер.

 

Те са бити, победени са от ГЕРБ и победените искат победителите да ги подкрепим да правят безчинства. Как ще правят безчинства, бе? Направиха за 2 години, не може повече. Стига толкова, няма да го позволя това, отсече Борисов. Без ГЕРБ стабилно управление няма, допълни той.

 

"Направиха дългове, дългове, дългове. Спасява ви войната в Украйна. Тази кръвопролитна война спасява България. Защото трите най-важни неща ние ги произвеждаме - произвоство на ток, на боеприпаси и оръжие...Асен Василев днес пак е казал, че е против американски реактори, против американски самолети. Христо Иванов няма нищо общо с тях", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

Единственото, което ги събира ПП и ДБ е да падне Гешев, но излизат проучвания - само 1,5% се интересуват от това. Хората се интересуват от инфлацията, цитира лидерът на ГЕРБ.

 

Все пак трябва да ви дам оптимизъм. Знам, че имам аудитория, която чака всеки ден. Онзи ден за брънча като ги подхванат - грънч, брънч по Гоцеделчевски, аз им казах, че това е пача с кисело зеле. И те понеже хората не знаят, се хванаха. И те, ПП-тата, веднага пускат, че брънчът е следобедно кафе, разсмя залата Борисов по повод дадения брънч от ПП.

 

Те събират по 10-15 човека и казват: Бъдете спокойни, ние така ще направим, че американците ще натиснат Борисов да ни подкрепи...Как ще стане? Те си вярват и днес дават интервюта и твърдят същото. Няма как да стане. Не може. И не заради друго - те не стават. Тези хора имат идеологически проблеми с нас, имат проблеми с ДаБъ-лите, с Христо Иванов. Нали чухте Иван Костов какво казва - не може тази инфлация... ако дефицитът е 7%, това е абсурд, трябва да стане 3%, но това значи рязане. Ако не направят 3%, нямало да гласува за тях, цитира още бившият премиер. 

 

 

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени