Четири жалби подаде Коалицията ГЕРБ-СДС в РИК Ямбол

Нарушенията са на "Републиканци за България" с поставени билбордове на по-малко от 50 метра от избирателната секция

Община Ямбол
Община Ямбол Източник: Община Ямбол

За четири нарушения в началото на изборния ден сигнализира коалиция "ГЕРБ-СДС" Районната избирателна комисия в 31 МИР Ямбол. Един от сигналите до РИК е за лице с маска на "Републиканци за България" пред секция 35 в ОУ "П. Р. Славейков" в Ямбол. В Изборния кодекс се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването".


Другата жалба касае наличието на агитационни материали и билбордове партия на по-малко от 50 метра от избирателните секции в ЕГ "В. Карагьозов" в Ямбол. Нещо, което Изборният кодекс категорично забранява.


Нарушение на правилата на Изборния кодекс има установено и пред още две избирателни секции - секция 22, в център "Каритас" в комплекс "Златен рог" в Ямбол и секция 96, намираща се в Читалище "Пробуда" в Ямбол. Отново нарушението е на "Републиканци за България" с поставени билбордове на по-малко от 50 метра от избирателната секция. От щаба на коалиция "ГЕРБ-СДС" настояват за бърза проверка от страна на РИК, установяване на нарушенията и информиране за взетите мерки.

Още от "Ямбол"

ГЕРБ и СДС в Ямбол откриха предизборната кампания

"Вярата и християнските ценности са ни помагали много във времето, те са стълбът, на който се крепи обществото, без значение през какво преминава. Нека бъдем здрави всички и целеустремени!", каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 31-ви МИР-Ямбол, д-р Димитър Рунков

Прочетете повече прочетете повече

Борисов от Ямбол: Над 6,6 милиарда лева повече сме инвестирали за доходи и пенсии (ВИДЕО)

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7, 3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала "Диана"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени