Няма отклонения във въздуха над Ямбол след пожара в автоморга, съобщи областният управител

Същото депо за стари автомобили горя и през април 2022 година

Пожар
Пожар Източник: Zonanews

Към момента няма регистрирани отклонения в качеството на въздуха над Ямбол след възникналия днес пожар в частен склад с автомобили за скрап. Това съобщи за БТА областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева.

 

Данните от мобилната автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда, разположена до сградата на Община Ямбол в централната градска част, не показват превишаване по нито един показател, посочи тя.

 

Пожарът пламна в автоморга на изхода на града, в района на бившето "Държавно автомобилно предприятие" (ДАП). Образува се сериозно задимяване над един от големите ямболски квартали - "Хале". Същото депо за стари автомобили горя и през април 2022 година.

 

"Няма нищо обезпокоително, има мобилен екип на Регионалната инспекция по околна среда и води от Стара Загора, който замерва. Официална и нарочна проверка ще направят в първия работен ден", каза още областният управител на Ямбол.

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени