Обвиниха турски гаржданин за контрабандно пренасяне на близо 1 килограм златни накити

Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас

Контрабандни златни накити
Контрабандни златни накити Източник: Пресцентър на ПРБ

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на турския гражданин Т.К. Той е обвинен за това, че контрабандно пренесъл през границата на страната 995,50 грама златни накити. Престъплението е осъществено на 20.10.2023 година на ГКПП Лесово, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. "д" от НК.

 

По време на разследването е установено, че Т.К. е управлявал товарен автомобил, който е пристигнал на горепосочената дата на входящото трасе в страната на граничния пункт в Лесово. Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България.

 

Контрабандни златни накити
Контрабандни златни накити Източник: Пресцентър на ПРБ

Водачът е обявил, че няма друго за деклариране. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който са открити в джобове в якето му пакети с бижутерийни изделия от жълт метал.

 

Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и в негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки. Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева.

 

Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас. 

 

Още от "Ямбол"

Започна изграждането на инфраструктура на НАТО край Ямбол - при заплаха ще се развърне цяла многонационална дивизия на А

По стандартите на НАТО бойната батальонна група е от около 1300 войници, а бригадата - около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Дивизията включва три бригади

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени