"Промяната" в Ямбол заглушава гласа на опозицията

В Ямбол вдигат с 33% таксите за детска кухня, въпреки протеста на ПП ГЕРБ

Община Ямбол
Община Ямбол Източник: Sofiaglobe

Скандално решение взе днес Общински съвет Ямбол – увеличаване с над 33% на таксата за детска кухня. Стотиците семейства с малки деца до 3 години в община Ямбол получиха днес "подарък" от съветниците на БСП - скок на таксата за храна от детската кухня.

 

Съветниците от групата на ГЕРБ изразиха острото си несъгласие с предложеното от мнозинството в местния парламент решение за гласуване. Опитът на общински съветник от ГЕРБ да мотивира искането - да не се вдига в този тежък икономически момент таксата на най-уязвимите, предизвика гнева на председателя на Общинския съвет Антон Шиков (представител на "Продължаваме промяната" в Ямбол).

 

За да не се говори истината за инфлацията, за икономическите проблеми и трудности на младите семейства в държавата и общината представителят на управляващите в оставка, изгони общински съветник от ПП ГЕРБ. В знак на несъгласие с авторитарния и недиалогичен тон на работа в ОбС Ямбол групата съветници на ПП ГЕРБ напусна заседанието на Общински съвет Ямбол.

 

В политическа декларация ПП ГЕРБ Ямбол и общинските съветници заявяват, че "заглушаването на микрофона и отнемането на думата на представителите на опозицията в Общински съвет Ямбол, няма да заглуши истината и фактите за лошото управление!".

 

"Искате семействата с малки деца в Ямбол да платят цената на лошото управление на държавата от ПП и БСП - инфлацията на основните стоки скочи над 25%, българските семейства живеят все по –трудно, наложеното поскъпване на цената на детската кухня в Ямбол е с 33% по-високо и невъзможно за плащане", се казва още в декларацията на ГЕРБ Ямбол.

 

На обяд на опашката на детска кухня чакащите майки коментираха гневно новината, че местният парламент е вдигнал таксата за храна на най-малките. "Управляващите едно говорят, че много мислят за младите семейства и децата, а техните представители по места реално правят друго. Разочаровани сме", каза млада майка в Ямбол.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГЕРБ Ямбол и Групата общински съветници

на ГЕРБ в ОбС Ямбол

Промяната в Ямбол заглушава гласа на опозицията

ПП ГЕРБ против увеличаването на таксите за детска кухня

 

Уважаеми граждани на Ямбол,

През последните месеци страната ни е изправена пред редица кризи – икономическа, социална, морална. Нашето убеждение е, че кризисните времена предполагат навременни, целенасочени, бързи реакции и мерки, поемане на отговорност  и диалог. Все неща, които ги няма!

Националните кризи неминуемо завладяха и всеки един от регионите на страната. Хората живеят все по-зле, все по-трудно. Управляващи и опозиция сме призвани да решаваме кризите и правим живота на хората по-лек.

Какво обаче се случва в  Общински съвет Ямбол?

С гласовете на съветниците на БСП днес бе вдигната с 33,33% цената на таксата за храната, предлагана в детска кухня, за семейства с деца до 3 години. Таксата от 1.80 лв. дневно става 2.40 лв. на ден!

Общинските съветници от Групата на ПП ГЕРБ изразихме категоричното си несъгласие с този скок на таксата.

Ние сме КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ увеличението! В този момент заставаме твърдо зад интересите и подпомагането на семействата в Ямбол с малки деца.

Представителите на управляващата коалиция в оставка не проявиха чисто социално отношение към една общност в Ямбол.

Тази категорична позиция на ГЕРБ, изразена от трибуната на Общинския съвет, не се хареса на председателя на ОбС г-н Антон Шиков /представител на Продължаваме промяната в Ямбол/, който демонстративно отне думата и изгони общински съветник от ПП ГЕРБ.

В знак на несъгласие групата на ГЕРБ в ОбС Ямбол напусна заседанието на Общинския съвет и заявяваме:

- Против вдигането на таксата за детска кухня сме в този финансово тежък момент за семействата.

- Против силовото налагане на решения в ОбС Ямбол сме.

Ние от ПП ГЕРБ сме за:

- Запазване социалния размер на таксата за детска кухня или пълното и премахване

- Повече социална чувствителност към семействата с деца в този труден момент и лошо управление.

 

Уважаеми г-н Шиков, председател на ОбС Ямбол, пръв сред равни,

Това че ще заглушите микрофона и ще отнемете думата на представителите на опозицията в Общински съвет Ямбол, няма да заглуши истината и фактите!

А фактите са:

  • При управлението на Продължаваме промяната и БСП инфлацията на основните стоки, на храните скочи над 25%
  • Българските семейства живеят все по –трудно
  • Наложеното поскъпване на цената на детската кухня в Ямбол е с 33%
  • Искате семействата с малки деца в Ямбол да платят цената на лошото управление на държавата.

Въпрос на управленско решение и усилия е да се направи детската кухня безплатна, както детските градини.

Уважаеми съграждани,

през последните години ние от ПП ГЕРБ сме подкрепяли всяко добро управленско решение в ОбС Ямбол. То е постигано с диалог и разбиране.

С авторитарното и неуважително отношение на председателя на ОбС г-н Шиков, /представител на управляващата партия в оставка/, с отнемане на думата и забрани да се говори в местния парламент, истината за решенията, които се вземат, няма да стане по-приемлива за хората!

Стига ни от Вашата Промяна!

 

ПП ГЕРБ Ямбол

 

 

Още от "Ямбол"

Последни новини

Най-четени