Съдебно-медицинската експертиза: 32-годишният мъж от Ямбол се е обесил в ареста

Не са установени наранявания по тялото му, които да са причинени приживе

Обесване
Обесване Източник: Facebook

Причината за смъртта на 32-годишния Иван Димитров от Ямбол, който почина в ареста на 6 юли, е остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфикция, което се дължи на обесване. Това са резултатите от съдебно-медицинската експертиза, назначена по случая, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ямбол.

 

Според вещото лице при външния оглед и аутопсията на тялото не са установени видими травматични увреждания в областта на главата, мозъка и мозъчните обвивки. Не са установени и кръвонасядания, наранявания или подутини, което според вещото лице показва, че смъртта се дължи на механична асфикция, а не на травми на пострадалия, причинени приживе.

 

По досъдебното производство е направен оглед на местопроизшествието, разпитани са и шестима свидетели. Все още не излязъл резултатът от назначената химико-токсикологична експертиза на кръвта на починалия мъж.

Предстои и видео-техническа експертиза на записите от камерите в арестното помещение, уточняват от прокуратурата.

 

След смъртта на 32-годишния мъж, който е задържан за притежание на наркотици, майка му изрази съмнение, че той е пребит в ареста.  "Той беше жизнерадостен човек, искаше да живее този живот. Не вярвам да е посегнал на себе си" каза преди дни пред bTV опечалената майка Веселина Димова.

 

По случая беше образувано досъдебно производство за убийство от Окръжната прокуратура в Ямбол. Започна и дисциплинарно производство срещу полицай заради смъртта на Иван Димитров в ареста.

Още от "Ямбол"

Над 300 хиляди лева е отпуснатата и изплатена помощ от държавата на пострадалите от природни бедствия през лятото

На 25 семейства от областите Хасково, Пловдив и Ямбол са изплатени общо 39 450 лв. за покриване на последствията от пожарите през месеците юли и август

Прочетете повече прочетете повече

Служебният министър на отбраната: Двата хеликоптера работят в района на с. Воден. 60 души от поделенията в Безмер и Каби

С повишено внимание се следи ситуацията в Гърция, като Министерството на отбраната има готовност да задейства модула в Благоевград, ако бъде поискана помощ, каза Атанас Запрянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени