"15 години я строихме, а сега почти всичко изгоря". Руска петролна база гори девети ден (ВИДЕО)

Руски свещеници дойдоха да участват с молитви в потушаването на пожара в петролната база

Горяща петролна база
Горяща петролна база Източник: Telegram

В руския град Пролетарск (Ростовска област) огромна петролна база гори вече девети ден -  от 18 август, към сутринта на 27 август пожарът още не е потушен. Това съобщи местното издание 161.ru.

 

 

Видеоклипове, показващи пожара, който продължава повече от седмица, бяха публикувани от граждани в Telegram канала "Это Ростов новости". Вечерта на 26 август този канал, позовавайки се на свои абонат, написа че в базата горят резервоари с керосин.

 

"Вечер върху града се спуска смог, има постоянна миризма на петролни продукти, остър дим, в резултат на което хората получават затруднено дишане, сълзене, дразнене на лигавиците, разкъсваща кашлица", съобщава абонатът.

 

 

Въпреки уверенията на властите, че концентрацията на вредни вещества във въздуха не надвишава допустимите норми, масовите мероприятияв Пролетарск бяха отменени и поради "създадената ситуация в областта" те се отказаха да отпразнуват деня на града и 100-годишнината на областта, добавя 161.ru.

 

Руски свещеници дойдоха да участват с молитви в потушаването на пожара в петролната база.

 

Руски свещеници дойдоха да участват с молитви в потушаването на пожара в петролната база
Руски свещеници дойдоха да участват с молитви в потушаването на пожара в петролната база Източник: Telegram

Тази сутрин "Это Ростов новости" пусна видео, показващо последиците от пожара. "Почти всичко изгоря", се казва в надписа към видеото.

 

Гласът зад кадър в самото видео информира публиката, че петролното депо се строи от 15 години. "Това е, което остава. За историята. Това вече е музей. Това е, което остана. Отне 15 години, за да се построи, за една седмица беше унищожено", каза той. Събеседникът на автора на видеото изрази недоволство от "такава история" и сравни музея с предаването"Територия на чудесата". 

 

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени