Алексей Арестович: Путин планира да настъпва със силите на 200 000 новомобилизирани - ще се справим с тях за 2-3 месеца

Путин вече няма военни цели, той иска да доведе ситуацията до задънена улица, защото той вече не се бори за превземането на Украйна и да не се опозори пред Запада - той се бори за физическо оцеляване, добави Арестович

Алексей Арестович в предаването Фейгин LIVE
Алексей Арестович в предаването Фейгин LIVE Източник: Скрийншот видео кадър

Директорът на Кремъл Владимир Путин ще мобилизира още 200-300 хиляди руснаци за войната срещу Украйна и ще затвори границите. Целта му е да запази собствения си режим и да спре войната. Събраният активен резерв от 200 хиляди военнослужещи може да бъде използван за настъпление в близко бъдеще, но въоръжените сили на Украйна ще се справят с това до 2-3 месеца. Това каза съветникът в кабинета на президента Алексей Арестович. 

 

В YouTube канала ФейгинLive той каза, че за да запази властта и живота си, Путин възнамерява да продължи мобилизацията в Русия. Кремъл готви нова мобилизационна вълна през януари и ще затвори границите.

 

 

"Путин вече няма военни цели, той иска да доведе ситуацията до задънена улица, защото той вече не се бори за превземането на Украйна и да не се опозори пред Запада - той се бори за физическо оцеляване. Той има нужда от задънена улица, той се нуждае от преговори, които ще представи за победа, защото поражението означава политическа смърт за него, а след това и физическа... Няма да му бъде простено, включително сред вътрешния му кръг. Той (Путин, бел. ред.) се бори за собственото си оцеляване. И той вижда само един начин - да погребе стотици хиляди руснаци, които трябва да умрат, за да не умре той", смята Арестович.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени