Европа гони руски шпиони "на килограм"

Скоро числото на изгонените ще надхвърли 100

Руски шпионаж
Руски шпионаж Източник: Zonanews

Словашките власти поискаха персоналът на руското посолство в Братислава да бъде намален с 35 души, съобщи Ройтерс, позовавайки се на външното министерство на републиката. Руският посланик в Братислава е бил извикан в словашкото външно министерство и му е била връчена дипломатическа нота, с която го уведомяват за решението.

 

Нидерландия ще експулсира 17 служители на руското разузнаване, работещи под прикритието на дипломати, които са участвали в "тайни" шпионски дейности, съобщи във вторник външното министерство на страната, цитирано от Франс прес.

 

Чехия обяви за персона нон грата един член на дипломатическия персонал на руското посолство в Прага, съобщи във вторник в "Туитър" чешкото външно министерство.

 

По-рано бе съобщено, че Белгия гони 21 руски дипломати. Ирландия също обяви, че е приканила четирима служители в руското посолство да напуснат страната.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени