Християн Мицкоски: Ако ЕС включи всички български искания в преговорите, по-добре да не влизаме в съюза

Според него трябва да има гаранции и от Брюксел, и от София, че включването на българите в Конституцията на РСМ ще е последното условие за вдигане на българското вето

Християн Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ
Християн Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ Източник: МИА

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви в интервю по Канал 5: "Ако всички български искания бъдат включени в преговорната рамка за Европейския съюз по-добре да не влизаме в блока.

 

"Това означава, че ние или ще се асимилираме, т.е. бъргаризираме, или никога няма да бъдем част от Европейския съюз. За мен това е класически нокаут за македонската дипломация".

 

Мицкоски заяви също, че е чист прецедент двустранен проблем да влезе в преговорната рамка и задава въпроса как Украйна ще бъде кандидат за ЕС, като е във война.

 

Лидерът на опозицията в Република Северна Македония подкрепи президентът Стево Пендаровски, че трябва да има гаранции и от Брюксел, и от София, че включването на българите в Конституцията на Република северна Македония ще е последното условие за вдигане на българското вето.

 

Северна Македония иска твърди гаранции, че България няма да има повече искания В събота ВМРО- ДПМНЕ организира протест с искане за предсрочни избори в страната.

Още от "Светът"

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени