Роман Свитан: НАТО може да нанесе превантивен удар лично по руския президент Владимир Путин

Според него това ще стане, ако западните страни забележат началото на подготовката на Русия за ядрен удар

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: NRC

НАТО може да нанесе превантивен удар лично по руския президент Владимир Путин. Това каза военният експерт Роман Свитан в ефира на проекта Freedom, цитиран от Униан.

 

Според него това ще стане, ако западните страни забележат началото на подготовката на Русия за ядрен удар. НАТО ще атакува не само Путин, но и останалото ръководство на Русия и ядрени шахти.

 

"Ударът може да не е ядрен, а просто насочен. Страните от НАТО имат такива оръжия, които могат да направят всички шахти, особено местата за съхранение на ядрено оръжие, неизползваеми", каза Свитан.

 

Той добави, че подобни планове съществуват от десетилетия и Путин знае за това. Експертът обобщава, че заплахите на президента на Руската федерация се обясняват с вътрешния страх на Путин от смъртта.

 

Украинците са пробили фронта в ДНР, опитвайки се да заобиколят Лиманския отбранителен участък от север. Боевете са ожесточени.

Още от "Светът"

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и САЩ в Мадрид, на сателитен център на ЕС в база на испанските ВВС, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени